Švicarci ni ne znaju šta se dešava
I dok u BiH "gori" od sinoć, Švicarci su nam odmah čestitali na baražu, a o spornom nastupu Nuića nisu napisali ni riječ

Mediji u Švicarskoj ni riječ o "slučaju Nuić"

Švicarci ni ne znaju šta se dešava

E. Škorić

Zaslužili smo, nakon svega, da nam EHF odobri vizu za baraž, U dva navrata smo tukli Švicarce, prvo u St. Gallenu, pa u Tuzli i da nije bilo greške delegata, kako tvrde u Rukometnom savezu BiH, sada bismo pisali o novom baražu i zatrpavali medijski prostor izjavama Burića, Toromanovića, Terzića, Panića...

Odluka Evropske rukometne federacije (EHF) se i dalje čeka, ali sve više vjerujemo da ćemo ipak biti u baražu.

Ovako su užareni telefoni rukovodioca Rukometnog saveza, čeka se zvanična potvrda EHF-a, koji bi trebao da registruje utakmicu u našu korist, rezultatom koji je završen ili da ipak "pogura" Švicarce.

Sve to izazvao je sedmominutni nastup Tomislava Nuića, koji je postigao i jedan gol u 21:15 pobjedi nad Švicarcima u Mejdanu. Nuić nije bio u zvaničnom zapisniku, ali je ušao u igru i na kraju je poslan na tribine, a Švicarcima je to bio poziv da odmah upute žalbu EHF-u.

I dok čekamo odluku, pretraživajući švicarske portale ne možete pronaći niti jednu riječ o "slučaju Nuić". Švicarski Sport, Blick i ostali mediji objavili su kako je upisan poraz, kako je njihov tim ostao bez baraža i kako je ovo katastrofalan rezultat za švicarski rukomet.

Švicarcima još niko nije saopštio da je Nuić igrao iako nije bio u zapisniku, pa neka im niko i ne javi, a EHF da pošalje potvrdu našeg plasmana u baraž za Svjetsko prvenstvo. Ipak, moramo sačekati još malo, svakog trenutka ćemo dobiti zvanične informacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi