UO RS BiH: Premijer liga se nastavlja pod ingerencijom Saveza

Zaključi sa sjednice u Sarajevu

UO RS BiH: Premijer liga se nastavlja pod ingerencijom Saveza

M. Šljivak

Upravni odbor Rukometnog saveza BiH održao je danas sjednicu u Sarajevu na kome su doneseni neki veoma bitni zaključci.

S obzirom na istaknute zahtjeve, Upravni odbor se odredio prema tome da će se redovna skupština održati u mjesecu maju 2018. godine, dok će se prvenstva odigrati prema kalendaru natjecanja i pod isključivom ingerencijom Rukometnog saveza BiH kao i do sada.

Rukometni savez se obavezao da će u pripremi Skupštine nadležna tijela pripremiti izmjene Statuta RSBiH u pogledu uvrštavanja udruženja ligaša, sindikata igrača, udruženja trenera i sudijske organizacije u Statut, kao i preciziranje ovlaštenja i djelokruga istih.

Nastavljaju se aktivnosti oko završetka porezne registracije. Mogućnosti koje su se nagovještavale u medijskim istupima oko promjene imena ili sjedišta nisu u ingerenciji Upravnog odbora i o njima će se odrediti Skupština.

Upravni odbor je dao punu podršku suradnji sa Agencijom za antidoping kontrolu BiH u pravcu poboljšanja rukometnog sporta u BiH.
Kao i sve odluke na današnjoj sjednici, i izvještaj direktora muških reprezentacija je usvojen jednoglasno.

Također, pohvaljene su aktivnosti u omladinskom reprezentativnom rukometu, te se donio zaključak o izradi plana omladinskih liga na nivou BiH.

Kada je u pitanju ženski rukomet, istaknuta je važnost kandidature i dobijanja domaćinstva za EHF/IHF Ženski trofej 2018 koji će se u maju odigrati u Tuzli. To će biti i početak ozbiljne priče vezane za ženski rukomet.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

S obzirom na to, imenovanje direktora i selektora, kao i
detaljan plan aktivnosti, ostavljeni su na usaglašavanje i konkretne informacije će biti obznanjene u narednim danima.

U narednom periodu Rukometni savez BiH će se oglasiti o rezultatima istraživanja koje je obavljeno na području BiH, a vezano za rukometnu infrastrukturu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti