EHF odbio žalbu RSBiH
Igrači su nezasluženo ostali najveće žrtve sveopće društvene kanalizacije

Mlaćenje prazne slame

EHF odbio žalbu RSBiH

Bezveze su se upinjali i kidisali u našem Rukometnom savezu, naivno vjerujući da će EHF prihvatiti žalbu na odluku u slučaju "Nuić".

Nikada u historiji EHF nije išao protiv svoje odluke, pa nije ni sada. Stoga je definitivni epilog sljedeći: Zbog administrativne pogreške tokom utakmice sa Švicarskom u Tuzli, u baraž za odlazak na SP će Švicarci, premda smo ih dobili u dvije međusobne utakmice. U Tuzli je bilo 21:15.

Žalba je upućena nakon što je bh. reprezentativac Tomislav Nuić nastupio za našu selekciju iako njegovo ime nije bilo u zvaničnom zapisniku.

Rukometni sud EHF-a je prvobitno donio odluku o registrovanju utakmice rezultatom 10:0 za Švicarsku. Žalbeni sud se složio da odgovornost za zapisnik i potvrdu spiska igrača koji imaju pravo sudjelovati u utakmici snose ovlaštene osobe ispred rukometnih saveza.

Ovlaštena osoba iz BiH je potpisivanjem zapisnika potvrdila tačnost spiska i tako je Rukometni savez BiH odgovoran za činjenicu da je u utakmici sudjelovao igrač koji nije bio na spisku.

Rukometni savez BiH, prema pravnim propisima EHF-a, ima 21 dan roka za žalbu Arbitražnom sudu EHF-a, ali pametnije bi im bilo da zatvore ovu knjigu, nauče iz greške uzrokovane neiskustvom i javašlukom te krenu dalje.

Podsjetimo, zbog ovoga slučaja, generalne katastrofalne slike našega rukometa i maćehinskog odnosa institucija, ostavku na mjesto direktora reprezentacije podnio je Gordan Muzurović.

Ko god dođe umjesto njega, ako uopće iko htjedne doći, situacija se neće promijeniti dok se ne dese korjenite promjene. Pat pozicija u kojoj se nalazi bh. rukomet traje predugo i teško je predvidjeti koliko će još trajati.

Top Komentari

Edo Nesto
Steta
6 0
komedija
Sve papke nogom u guzicu nabiti.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi