Elis Memić odveo Nez Tzionu do nove pobjede

Sjajna partija bh. internacionalca

Elis Memić odveo Nez Tzionu do nove pobjede

Samir Mlaćo

Novu pobjedu u okviru 15. kola Divizije 1 prvenstva u Izraelu upisala je momčad Nes Tziona za koju nastupa bh. internacionalac Elis Memić.

Nez Tziona je slavila u gostima kod MK Holon 31:30, te tako nastavila sa dobrim igrama u drugom dijelu sezone.

Nakon prvog poluvremena bilo je 16:16, ali su gosti u drugom dijelu dodali gas i zasluženo slavili. Novu sjajnu partiju pružio je Memić koji je upisao osam golova, te bio najzaslužniji za novu pobjedu svog tima.

Nije krio zadovoljstvo nakon meča, te je za SportSport.ba istakao da su njegove misli kao i saigrača usmjereni na meč polufinala Kupa koji se igra u utorak. Rival njegovom timu biće prvoplasirana momčad Maccabi Le Zion za koju nastupa bh. reprezentativac Ivan Karačić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Maccabi je krajem prošle godine u prvenstvenom meču ova dva tima slavio 30:26, a Memić je upisao sjajnu partiju uz čak devet pogodaka. Jasno je da u izraelskom prvaku i sada najviše strahuju od nekadašnjeg člana sarajevske i visočke Bosne koji kvalitetnim partijama ponovo kuca na vrata reprezentacije naše zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi