Elis Memić: U klubu su oduševljeni, vjerujemo da možemo mnogo i u play-offu

Pruža sjajne partije u Izraelu

Elis Memić: U klubu su oduševljeni, vjerujemo da možemo mnogo i u play-offu

S. Mlaćo

Bh. internacionalac Elis Memić nastavio je sa sjajnim igrama u Izraelu. Naime, Memićev tim Nes Tziona jučer je u okviru 14. kola izraelskog šampionata savladao favorizovani Hapoel Ashdod 30:24.

Hapoel je bio veliki favorit u ovom susretu, no Memić i saigrači su pružili sjajnu partiju i lakše od očekivanog stigli do nove pobjede. Povremeni bh. reprezentativac je postigao pet pogodaka, te bio jedan od najzaslužnijih za veliko iznenađenje 14. kola.

"Zaista je sve bilo super. Oni su bili veliki favoriti, imaju samo jedan poraz i to od lidera prvenstva, ali mi smo sjajno otvorili utakmicu, te igrali jako kvalitetnu odbranu. To je i presudilo. Dovoljno je reći da smo na poluvremenu vodili 16:10. U klubu su zaista oduševljeni, Hapoel pretenduje na titulu, u svojim redovima imaju i jednog rukometaša iz Njemčke i jako su ozbiljna ekipa", kaže Memić za SportSport.ba.

Nez Tziona nema baš velike ambicije, ali vjeruju da je u play-offu sve moguće.

"Ovo je treće kolo nastavka sezone i mi smo zadovoljni. Četvrti smo na tabeli, možda budemo i treći, ko zna. Znamo koliko možemo, samo je sada pitanje koliko će nas poslužiti zdravlje i forma nekih igrača. Činjenica je da možemo napraviti pometnju u play-offu. Puno je utakmica tada, igra se na tri dobijene", jasan je naš sagovornik.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Odlazak u Izrael za njega je bio prava stvar. Svojim igrama istakao se kao ponajbolji igrač svog tima i zadovoljan je dosadašnjim dijelom sezone.

"Forma mi raste, vidljivo je to. Nadam se da ću najbolje igrati u play-offu. Uskoro će i polufinale Kupa, podigli smo formu i vjerujem da možemo napraviti mnogo, kako ekipa, tako i ja", dodao je Memić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi