Potencijalne reprezentativke BiH nastavljaju sa sjajnim igrama u prvenstvu Švedske

Nuhanović protiv Pilav

Potencijalne reprezentativke BiH nastavljaju sa sjajnim igrama u prvenstvu Švedske

Haris Zilić

Posljednje kolo regularnog dijela švedske SHE lige za rukometašice ponudilo je i duel potencijalnih reprezentativki Bosne i Hercegovine.

Ekipa H 65 Hoora bila je bolja od Skovdea sa 32:19.

Presudilo je drugo poluvrijeme koje je Hoor dobio sa čak 20:8.

Kod domaće ekipa nastupila je Emma Nuhanović i bila najbolji pojedinac sa sedam psotignutih golova, dok je kod Skovdea na parketu bila Melina Pilav.

Nuhanović i Pilav su još uvijek juniorke, ali igraju zapažene uloge u svojim klubovima u najjačem rangu švedskog rukometa.

Bile su i na spisku mlađih selekcija Švedske, a nadamo se da će se rukomet u Bosni i Hercegovini oporaviti i da će ove dvije sjajne igračice u budućnosti nositi dres Bosne i Hercegovine, što i same ne kriju želju.

Ovome dodajmo da Hoor očekuje play off za prvaka, dok je Skovde sezonu završio u sredini tabele.

Top Komentari

Pelle1000
Ove cure su talenti, ali jedan od najboljih igraca i drugi strijelac lige je Mia Lagumdzija isto BIH korjena
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi