EP: Poznat plasman od sedmog do 16. mjesta

Polufinalni susreti u petak

EP: Poznat plasman od sedmog do 16. mjesta

Eldar Ganibegović

Druga faza 13. Evropskog prvenstva za muškarce u Hrvatskoj je završena. 

Imali smo priliku gledati sjajne utakmice u borbi za polufinale koje su odigrane u Zagrebu i Varaždinu. Svoje mjesto među četiri najbolje momčadi u Evropi su našli Francuska, Švedska, Danska i Španija.

Očekuju nas veoma zanimljive utakmice u polufinalu i svi jedva čekamo da vidimo kakav se to finalni susret sprema.

Polufinalne utakmice su na programu u petak, pa tako Francuska i Španija igraju od 18.00, dok će Danska i Švedska snage odmjeriti od 20.30. Prethodno će se od 15.30 odigrati meč za peto mjesto između Hrvatske i Češke.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Također, već sada je poznat plasman od sedmog do 16. mjesta, pa je tako Norveška zauzela sedmo mjesto, Slovenija osmo, Njemačka deveto, Bjelorusija deseto, 11. je završila Makedonija, 12. Srbija, 13. Island, 14. Mađarska, 15. Austrija, dok je Crna Gora završila na 16. mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi