Hamidović: Nemam riječi, svim srcem smo htjeli ispisati historiju
VIDEO: E. Čaušević

Reakcije nakon debakla od Nizozemske

Hamidović: Nemam riječi, svim srcem smo htjeli ispisati historiju

Haris Zilić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je drugi poraz na Evropskom prvenstvu. Nizozemska nas je deklasirala u drugom kolu grupe E rezultatom 35:20.

Nakon utakmice u našem taboru je vladao veliko razočarenje, malo je onih koji su htjeli stati pred novinare.

Izjavu nakon meča dao je naš bek šuter i član gračanice, Dino Hamidović.

"Nakon ovakvog meča ne znam šta da kažem. Izgorili smo u želji, bili smo fokusirani, znali smo da je najvažnija utakmica", rekao je Hamidović i nastavio:

"Svim srcem smo htjeli da ispišemo historiju, ali lopta nije bila na našoj strani, na kraju katastrofa. Ogromne crne rupe u igri, golman zaključao gol. Početak je bio loš i nismo uspjeli da ih stignemo."

Oglasi

Odbrana je zakazala, svjestan je bio i Hamidović.

"Odbrana nam je najveća snaga tu gradimo našu igru, ali večeras ništa nije funckionisalo. Nemam riječi zaista."

Očekuje nas duel protiv Gruzije.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Nadam se da ćemo skupiti snage da odigramo zadnju utakmicu da damo sve od sebe i upišemo historijske bodove."

Duel Gruzije i Bosne i Hercegovine igra se 15. januara. Ekipa koja trijumfuje zauzet će treće mjesto u grupi i bolju poziciju pred žrijeb za Svjetsko prvenstvo 2025. godine.

Top Komentari

laky187
Dečko ti si zalutao u reprezentaciju. Razumijem ja da Doborcu i Musicu treba da im igrači igraju na reprezentativnom nivou, ali budi pošeten pa sljedeći put kada te uguraju reci da nećeš. Izmisli povredu, nešto uradi, samo obraduj naciju i nemoj se odazvati...
0 0
Vrbaski
Pogledaj si procenat šuta Dino.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi