Marko Panić se obratio bh. javnosti i uputio izvinjenje

Nakon katastrofe

Marko Panić se obratio bh. javnosti i uputio izvinjenje

Edmir Škorić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u drugom kolu Evropskog prvenstva u Njemačkoj. Nakon poraza od Švedske, došao je još teži poraz od Nizozemske.

Zaista sramotan poraz u utakmici od koje smo puno očekivali. Naš tim je razočarao, dovoljno je reći da je na kraju bilo 36:20. Ovim porazom smo se oprostili od Eura, a protiv Gruzije igramo "reda radi".

Veliko zadovoljstvo na licima rukometaša, a najviše bijesan bio je golman Benjamin Burić koji je ljutito po prolasku novinarima dobacio: "Pitajte selektora".

Marko Panić je kao jedan od najiskusnijih i najboljih poslao poruku izvinjenja za javnost.

"Vjerujte da ne znam ni ja. Ušli smo nabrijani u utakmicu, ovo je za nas trebala biti historijska utakmica, imali smo nadu nakon te utakmice protiv Švedske. Htjeli smo ih iznenaditi.

Znali smo da igraju brz rukomet, ali Luca Steinsa nismo mogli da zautavimo. Bio je nerješiva enigma. Od njega je sve išlo. Igrali su široko, i on je napadao. Napad igramo loše i iz tog napada opet primimo lagane golove.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Vruć sam, ljut i nervozan, krivo mi je najviše što smo se osramotili pred ovoliko ljudi. Okolo sve naše zastave i naši ljudi. Izvinjavam se još jednom ispred svih momaka u reprezentaciji. Nadam se da ćemo se spremiti za Gruziju. Moramo pokušati dobiti tu utakmicu", rekao je Panić.

Poraz koji boli, igrači su jako razočarani, neki su izgubili kontrolu, vidjet ćemo šta ima za reći selektor Irfan Smailagić, ali teško se oteti dojmu da je sve moglo biti mnogo bolje. Dva ovako teška poraza iako autsajderi, nismo baš očekivali.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
kae se konsoldovat budalasu nepismeni nipricat neznas a tek rukometa igrat taki nemeres nema sta pricat go razlika minus dvajs pet bosna je najveca taljiga na prvenstvu zalutala i zato i jest vaka vreca za mlacenje moj panicu kaplje vam nizozemska pisaca iz usta djaba izvinjotina
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi