Slovenija odigrala uragansko poluvrijeme i razmontirala Hrvatsku
FOTO: EPA

EP za rukometašice

Slovenija odigrala uragansko poluvrijeme i razmontirala Hrvatsku

Haris Zilić

Počela je druga grupna faza na Evropskom prventsvu za rukometašice. Završnica se igra u Skoplju i sigurno nas očekuje paklena borba za plasman u polufinale i borbu za medalje. Prvo kolo druge grupne faze ponudilo je i regionalni derbi.

U grupi 1 sastale su se selekcije Hrvatske i Slovenije koje su u drugi krug prenijele dva boda, a zahvaljujući uraganskom drugom poluvremenu slavile su Slovenke.

Konačan rezultat glasio je 18:26 za Sloveniju koja je upisala dva veoma važna boda već na startu druge grupne faze.

Prvo poluvrijeme ponudilo je egal igru, igralo se većinom gol za gol, a Slovenke su prvi period dobile rezultatom 12:13.

U nastavku totalni pad u igri Hrvatske.

Slovenke su ubacile u brzinu više, posebno su bile dobre u fazi odbrane što se odrazilo i na krajnjem rezultatu.

Oglasi

Drugo poluvrijeme reprezentativke Slovenije su dobile sa 6:13 za konačnih 18:26.

U slovenskim redovima prema navici prvo ime bila je fenomenalna Ana Gros sa sedam golova, pomoć je imala u Nataši Ljepoji koja je dala pet pogodaka. Na golu Slovenije Amra Pandžić je imala 12 uspješnih intervencija.

Kod Hrvatske raspucana je bila Valentina Blažević sa pet psotignutih golova, dok je Tea Pijević na golu skupila 11 intervencija.

Slovenija u narednom kolu igra protiv favoritkinja turnira selekcije Norveške, dok će Hrvatska odmjeriti snage sa Danskom i tražiti pobjedu koja bi im ostavila matematičke šanse za plasman u polufinale Evropskog prvenstva.

Podsjetimo, Hrvatska brani bronzu za prvenstva iz 2020. godine, a na ovom su bez Ćamile Mičijević koja je šampionat Starog kontinenta propustila zbog povrede koljena.

Top Komentari

Klicko
Jadna Ćamka Ćamila tzv herceg bocno srce ponosno
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi