Gospodska izjava Domagoja Duvnjaka, Srna govorio o nadimku "Kauboji"
FOTO/VIDEO: E. Čaušević

Reakcije hrvatskih reprezentativaca nakon velike pobjede protiv Španije

Gospodska izjava Domagoja Duvnjaka, Srna govorio o nadimku "Kauboji"

Haris Zilić

Rukometna reprezentacija Hrvatske sjajno je otvorila nastup na Evropskom prvenstvu. Hrvati su u prvom kolu grupe B deklasirali Španiju rezultatom 39:29 u meču koji su odigrali bez greške.

Nakon susreta oduševljenje je vladalo u hrvatskom taboru, a i sami rukometaši su bili presretni, ipak izjave su bile odmjerene i lagane, a to se najviše odnosi na iskusnog Domagoja Duvnjaka.

"Sve se poklopilo. Drugačija je utakmica bila danas. Dvije sedmice nam trube Španija, Španija. Svaka utakmica treba da bude ovakva od početka do kraja sve je funkcionisalo. Kad ovako igraš ne možeš izgubiti", rekao je Duvnjak nakon utakmice i nastavio:

"Ovo je bilo savršeno uz podršku sjajne publike. Moramo ostati na zemlji. Čeka nas još teških utakmica, Austrija ja recimo jako dobra."

Za kraj, Duvnjak je još jednom pozvao na oprez.

"Ja uživam biti u reprezentaciji da li na terenu ili na klupi, drago mi vidjeti momke koliko samopouzdanja imaju. Ali ponavljam, ovo je jedna utakmica, od sutra je novi fokus samo na Austriji."

Oglasi

Nakon fenomenalne utakmice protiv Španije svoje viđenje je dao i Zvonimir Srna.

"Čestitam navijačima bili su vjetar u leđa, dosta su zaslužni za pobjedu, ovo je bila fenomenalna utakmica, čestitam svima", izjavio je Srna i nastavio:

"Svi smo dali 150% takav je bio pristup od prve minute. Na svaku loptu smo se bacali išli na glavu. Bili smo maksimalno motivisani, kad je tako ne trebamo brinuti. Idemo se sada spremati za Austriju, nešto znamo o njima, gledali smo neka videa, već od večeras kreće od Austrije."

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Na pitanje zašto je nestao nadima "Kauboji", Srna je dao kratak odgovor.

"Ne znam, nismo mi ništa pisali. Evo neka navijači odrede nadimak mi ćemo sve prihvatiti", završio je Srna s osmijehom na licu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi