Igor Karačić poslao poruku navijačima Hrvatske iz BiH: "Ne znam koliko sam vidio zastava..."
Drago mu je što vidi zajedništvo.

Reprezentativac Hrvatske

Igor Karačić poslao poruku navijačima Hrvatske iz BiH: "Ne znam koliko sam vidio zastava..."

Eldar Ganibegović

Hrvatske je večeras slavila veliku pobjedu nad Španijom na Evropskom rukomentom prvenstvu. Njihovi reprezentativci bili su izuzetno raspoloženi nakon utakmice.

U prvom kolu Evropskog rukometnog prvenstva u grupi B večeras su se sastale selekcije Španije i Hrvatske. Rezultatom 29:39 slavila je Hrvatska.

Izjavu za medije dao je nakon utakmice Igor Karačić.

"Nadam se da ćemo nastaviti u ovakvom ritmu. Presretan sam, ponosan i ispunjen. Preduslov za naredni korak je da ulazimo iz utakmice u utakmicu ovako. Bitno je da svaki igrač zna šta radi, bilo ko da je ušao dao bi svoj maksimum", rekao je Karačić između ostalog i dotakao se navijača iz bh. gradova:

"Svaka čast i njima. Preponosan sam na to. Ne znam koliko sam zastava danas vidio iz Livna, iz Mostara. Prelijepo je vidjeti da su se navijači iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske družili, negdje sam pročitao to. To je prelijepo i tako svi trebamo živjeti i radovati se pobjedama naših komšija."

Oglasi

Matej Mandić presretan

"Spremali smo se dugo, pričali puno. Mislim da smo danas pokazali šta smo radili i trenirali. Jednostavno ni mi sami nismo mislili da će ovako utakmica završiti. Radili smo što smo se dogovorili, bez tehničkih grešaka što smo spriječili", rekao je, pa nastavio:

"Trenirali smo i kad smo vidjeli kako igramo, kad ovako ide sve od ruke skačeš na glavu do kraja."

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Sigurno je puno lakše i za grupnu fazu i za dalje. Imamo dalje Austriju koja je danas pokazala kvalitet. Pražnjenje za nas, trebamo se spremiti. Teške utakmice nas očekuju."

Hrvatska za dva dana igra protiv Austrije i tu ko pobijedi siguran je putnik dalje. U trećem kolu za četiri dana Kauboje čeka duel protiv Rumunije. 

Top Komentari

BosanskaSvedska
Prvo pobjedi miss hrv iz hercegovine sad ovi iz jajca, imal ijedan pravi uso u toj repki,.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti