Drama i ludilo prije zadnjeg kola: Norveška zakuhala rukometni "lonac"
FOTO: EPA

Evropsko prvenstvo za rukometaše

Drama i ludilo prije zadnjeg kola: Norveška zakuhala rukometni "lonac"

H. Zilić

Odigrana su i preostala dva duela četvrtog kola grupe 2 druge grupne faze na Evropskom prvenstvu u rukometu.

U duelu starih rivala Švedska je sa 21:25 savladala Njemačku u odličnoj rukometnoj predstavi.

Švede je do trijumfa predvodio Wanne sa šest golova, a čak četiri igrača su postigla po tri gola, a to su Sandell, Lagergren, Gottfridsson i Bergendahl.

Kod Njemčake Koster je dao dva gola, Drux se upisao tri puta u listu strijelac, a ostali igrači su podijelili golove.

U ovom duelu treba izdovjiti i sjajne partije golmana na obje strane.

Skandinavsku noć za slavlje upotpunila je Norveška savladavši Španiju rezultatom 23:27 na krilima sjajnog Bartholda koji je postigao šest golova, ali i kompletnu utakmicu je odigrao na vhrunskom nivou.

U redovima Španije Maqueda je dao šest golova, a pomogao mu je Gomez sa pet golova.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

U grupi 2 je prije zadnjeg kola totalna ludnica. Norveška, Švedska i Španija imaju šest bodova, Poljska ima tri, Njemačka dva, a Rusija jedan bod.

U posljednjem kolu Španije igra protiv Poljske i pobjeda ih sigurno vodi u polufinale, dok će drugi polufinalista biti bolji iz duela Švedska - Norveška, tako da je drama dostigla vrhunac u ovoj grupi zahvaljujući večeršanjem trijumfu Norveške protiv Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi