Favorti trijumfima zaključili prvo kolo na rukometnom prvenstvu Evrope
FOTO: EPA

U Slovačkoj i Mađarskoj

Favorti trijumfima zaključili prvo kolo na rukometnom prvenstvu Evrope

H. Zilić

Odigrane su i preostale tri utakmice prvog kola Evropskog prvenstva u rukometu.

Favoriti su večeras bili sigurni.

Njemačka je sa 33:29 savladala Bjelorusiju u grupi D. Nijemce je do trijumfa predvodio Hafner sa devet golova, Schiler je dodao osam. Kod Bjelorusa Kulesh je postigao sedam golova.

U drugom meču grupe D, Poljska je bila bolja od Austrije rezultatom 31:36, a najefikasniji pojedinac meča bio je Moryto sa devet pogodaka i predvodio je Poljake do vrijednog trijumfa.

Odigran je i duel grupe B između Portugala i Islanda u kojem su Islanđani bili bolji rezultatom 24:28 na krilima Gudjonssona koji je psotigao pet golova, Palmarsson, Kristjansson, Elisson su dali četiri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi