Evropsko prvenstvo sve bliže, a problemi za Linu Červara sve veći

Hrvati u problemima

Evropsko prvenstvo sve bliže, a problemi za Linu Červara sve veći

Edmir Škorić

Bliži se Evropsko prvenstvo u rukmetu, a reprezentacije Hrvatske ima problema zbog povrijeđenih igrača.

Lino Červar je ostao bez Lovre Mihića koji je povrijedio nogu, otpao je potom i mladi Fran Mileta, a sada se povrijedio i desni vanjski Luka Šebetić.

On će propustiti Euro zbog obnovljene povrede ramena i u četvrtak mora na operaciju, a Červar je umjesto njega pozvao mladog Josipa Vekića iz PPD Zagreb, koji će tako prvi put biti na nekom velikom takmičenju.

Prvi desni vanjski, Luka Stepančić, također ima problema s povredom, dok se tek oporavljaju Luka Cindrić i Igor Karačić, a na probleme se žalio i Zlatko Horvat.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

No, nada se i Červar i kompletna javnost u Hrvatskoj da će svi oni biti zdravi i spremni do 10. januara i početka Evropskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi