Federalni savez BiH poslao prijedlog UO RS BiH, da li će biti usvojen?

Tiče se ispadanja iz Premijer lige, te plasmana u viši rang

Federalni savez BiH poslao prijedlog UO RS BiH, da li će biti usvojen?

E. Oštraković

Rukometni savez Federacije Bosne i Hercegovine jučer je donio odluku da su prvenstva u Prvim ligama završena.

Tako su prvaci RK Krivaja iz Zavidovića, te ORK Bosna iz Sarajeva u muškoj, te ŽRK Hrasnica iz Hrasnice u ženskoj kategoriji.

Još uvijek nije poznato šta će biti sa prvenstvom u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, ali su iz RS FBiH jučer UO RS BiH poslali prijedlog.

Naime, ukoliko se RS BiH odluči na prekid prvenstva, iz Federalnog saveza Bosne i Hercegovine predlažu da se odigraju utakmice između prvaka Prvih liga i ekipa koje bi trebale ispasti iz Premijer lige.

Tako bi za dva mjesta u Premijer ligi Bosne i Hercegovine razigravali, RK Krivaja Zavidovići, ORK Bosna Sarajevo, RK Iskra Bugojno, te RK Goražde.

Termin bi bio naknadno utvrđen, ali još uvijek nije poznato da li će ovaj prijedlog biti usvojen od UO RS BiH.

Ono što pravi dodati problem RS BiH jeste i plasman ekipa u gornjem dijelu tabele, te ekipe koje bi izborile nastup u Evropi.

Osim toga iz Federalnog saveza BiH poslali su i prijedlog o Rink konvenciji, tačnije kategorizaciji za trenere.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Naime, RSBiH je prije dvije godine potpisao ugovor sa EHF-m po kojem se svi treneri trebaju educirati.

Postoje tri stepena za koje je potrebno završiti školovanje, jer uskoro niti jedan trener neće moći sjediti na klupi ako nema završen određeni stepen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti