Flensburg muku muči sa malim ekipama, Burić upisao 10 odbrana
Flensbrug je u historiji osvojio dvije titule prvaka Njemačke, ali uvijek je teže odbraniti naslov. Kako igraju protiv malih timova, to će im biti nemoguća misija (Foto: EPA)

Dobar nastup bh. golmana

Flensburg muku muči sa malim ekipama, Burić upisao 10 odbrana

M. Šljivak

Rukometaši Flensburga imaju 10 pobjeda iz 10 utakmica u Bundesligi, ali su protiv malih ekipa imali dosta mučnih utakmica.

Danas su u 10. kolu gostovali Leipzigu i slavili su ponovo pobjedu od jednog gola razlike (20:21), te su ostali na perfektnom učinku.

Flensburg je imao odlično otvaranje. Poveli su sa 4:1, ali su zatim dopustili domaćem timu nevjerovatnu seriju od 8:0, pa je Leipzig otišao na pet golova prednosti, 9:4.

Ipak, uspio je njemački velikan da malo stablizuje igru do kraja prvog dijela i na odmor su otišli sa samo dva gola zaostatka (11:9).

Većim dijelom drugog poluvremena Leipzig je vodio. Međutim, dozvoljavaju u samom finišu Flensburgu seriju od 3:0 i gosti prelaze u vodstvo koje su na kraju i zadržali za konačnu pobjedu.

Bh. golman Benjamin Burić branio je kompletan meč na golu Flensburga i upisao je 10 odbrana. Mangus Jondal je sa sedam golova predvodio goste do trijumfa

Philipp Weber je kod Leipziga postigao devet golova, a Semper je dodao sedam.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi