Dopisivao se sa dječacima, slao materijale, tražio sastanke: Šok za policiju kada su otkrili krivca

Sada kreće proces

Dopisivao se sa dječacima, slao materijale, tražio sastanke: Šok za policiju kada su otkrili krivca

S. Mlaćo
Šokantne vijesti stižu iz Francuske. Naime, bivši rukometni reprezentativac te zemlje Bruno Martini optužen je zbog iskorištavanja maloljetnika i snimanja dječije pornografije.

Bivši golman Francuske je prema navodima 13-godišnjaka razmjenjivao fotografije seksualne prirode preko Snapchata. Vodio je se pod imenom “Daddy“.

Ovaj događaj datira još iz 2020. godine, policija je vršila veliku istragu, a kada su se uspjeli otkriti bili su u šoku. Martini je sve brzo priznao te otkrio da je bio u kontaktu sa nekoliko dječaka posljednjih godina.

Uhapšen je u Parizu te su mu pretresena dva stana i oduzeta sva kompjuterska oprema.

Slučaj je počeo kada je jedan 13-godišnjak svojoj majci prijavio da je na Snapchatu mu se javio muškarac i ponudio da razgovaraju. Kada su to učinili, ponudio mu je i sastanak te platio taxi kako bi se dovezao do njega.

Dječak to na kraju nije učinio, te je sve prijavljeno policiji, koja je imala jasan znak za alarm.

Oglasi

Kazao je da su dječaci imali više od 15 godina, a  Franceinfo navodi da će dobiti blagu kaznu. Godinu dana uvjetno te 2.500 eura i pet godine suspenzije rada sa mladima.

On je do kraja 2021. godine obavljao dužnost predsjednika francuskog udruženja prvoligaša, no kada se skandal otkrio odmah je morao napustiti navedenu poziciju.

Martini je bio golman sasvim solidne reprezentativne generacije, to do sada nije bio kažnjavan.  Nakon dva dana u pritvoru, pušten je u utorak navečer. Uskoro se treba izjasniti o krivici.

Ukoliko ne bude pristao na dogovor, odnosno na priznanje, slijedi krivični proces. Sve će uskoro biti jasnije. Martini će morati da prizna ili će posla biti za tužilaštvo koje će morati da dokaže eventualnu krivicu ili ga oslobodi veoma teških optužbi. 

Do sada se nisu oglašavali njegovi nekadašnji saigrači.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi