Francuzi u završnici slomili Špance, Švedska sigurna protiv Portugala

Francuzi u završnici slomili Špance, Švedska sigurna protiv Portugala

E. Oštraković

Odigrane su utakmice na Svjetskom prvenstvu u rukometu, a derbi susret današnjeg dana igran je između Španije i Francuske.

Ipak, krenimo redom. Slovenija je ostvarila laganu pobjedu protiv Crne Gore. Nakon nešto slabijeg prvog poluvremena, u drugom su dodali gas i pobijedili sa 31:23.

Mađarska je sa dvanaest razlike ostvarila pobjedu protiv Zelenortske Republike. Konačan rezultat utakmice bio je 42:30.

Island je nešto teže od očekivanog slavio protiv Brazila. Nakon prvog poluvremena imali su prednost od 23:15, ali su na kraju slavili sa 41:37.

Poljska je sa četiri razlike, tačnije 26:22 ostvarila pobjedu protiv Irana, a Švedska je sa 32:30 slavila protiv Portugala.

Španija i Francuska odigrale su sjajnu utakmicu, a to najbolje govori da je pobjednik odlučen u samoj završnici utakmice.

Nakon velike borbe na pauzu se otišlo pri neriješenom rezultatu. Ekipe su se smjenjvale u vodstvu, a na odmor se otišlo pri rezultatu 13:13.

U drugom poluvremenu slična slika na terenu, a pobjednik je odlučen u samoj završnici utakmice, a to je bila Frnacuska.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Slavili su na kraju Francuzi sa 28:26, što nije bilo toliko očekivano obzirom da su odmorili Karabatića na današnjoj utakmici.

Na kraju su svi ljubitelji rukometa mogli biti itekako zadovoljni onim što su pružili reprezentativci i Španije, ali i Francuske na ovoj utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi