Cijela dvorana aplaudirala sudiji iz BiH na meču Svjetskog prvenstva Francuska - Iran

Jedan od braće Konjičanin zadobio povredu

Cijela dvorana aplaudirala sudiji iz BiH na meču Svjetskog prvenstva Francuska - Iran

E. Škorić

Nesvakidašnji incident dogodio se u prvom poluvremenu utakmice između Francuske i Irana na Svjetskom prvenstvu u rukometu. Povrijeđeni sudija iz BiH je morao napustiti teren.

Susret Francuske i Irana igra se od 18 sati u Krakowu i favorizovani Francuzi nalaze se pred novom pobjedom.

Nakon tri uvjerljive partije u grupnoj fazi, u drugom krugu prenijeli su šest bodova i protiv slabašnog Irana nastaviće svoj pobjednički niz.

U trenutku objave ovog teksta, Francuska je vodila 32:21 u 49. minuti, a meč je obilježila nesretna povreda sudije u prvom poluvremenu.

Bila je to petnaesta minuta utakmice. Potom je duel prekinut na nekoliko minuta. Sudije iz Bosne i Hercegovine, braća Dino i Amar Konjičanin, prišli su monitoru na kojem se vrši provjera. Igrači oba tima su bili iznenađeni i nisu znali šta se dešava.

Činilo se da će se neka situacija provjeriti, ali nije bilo ništa od toga. Jedan od sudija je povrijeđen. Pokazao je da nije u stanju da nastavi meč i nakon nekog vremena napustio je dvoranu. Očigledno se žalio na povredu noge, jer je očito šepao i lagano hodao.

U trenutku kada je arbitar napustio teren i krenuo prema svlačionici, dao je "peticu" zamjenama Iranaca. Publika mu je takođe aplaudirala.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Inače, sudijski par Amar i Dino Konjičanin dolazi iz Visokog i jedini su predstavnici naše zemlje na ovom Svjetskom prvenstvu koje se igra u Poljskoj i Švedskoj.

Španija je vodeća u grup 1 sa osam bodova, Francuska ima šest i utakmicu manje, Slovenija je treća sa četiri, a u grupi su još Crna Gora (2), bez bodova su Poljska i Iran.

Top Komentari

visokohz
Visoko grade moj
3 0
user1622267171
Steta, bili su odlicni, gledao sam njihove dvije utakmice, stvarno top. Samo naprijed. Sportski pozdrav.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi