Francuska u derbiju razbila Njemačku i najavila pohod na zlato, Švedska lagano protiv Egipta

Utakmice četvrtfinala Svjetskog prvenstva

Francuska u derbiju razbila Njemačku i najavila pohod na zlato, Švedska lagano protiv Egipta

E. Oštraković

Odigrane su i druge dvije utakmice četvrtfinala Svjetskog prvenstva, te su dalje prošle reprezentacije Francuske i Švedske.

Švedska je bila favorit protiv Egipta, te su tu uogu opravdali i upisali sigurnu pobjedu od četiri razlike, a konačan rezultat bio je 26:22.

Prvo poluvrijeme bilo je ključno u njihovoj pobjedi jer su stekli prednost od pet razlike, te su na odmor otišli sa vodstvom od 14:9.

U drugom poluvremenu Egipat je zaigrao nešto bolje, ali to je bilo dovoljno samo da umanje poraz, te da na kraju utakmica završi sa 26:22 za Švedsku.

Šveđane je do pobjede vodio sjajni Egberg koji je postigao šest golova, dok su po četiri dodali Johansson i Sandell.

Sa druge strane, kod Egipta su po pet golova postigli Kaddah i Ramadan, te su tako bili najefikasniji u svojoj reprezentaciji.

Oglasi

Francuska je uprkos izjednačenom prvom poluvremenu, na kraju upisala ubjedljivu pobjedu protiv Njemačke i tako se plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva.

Prvo poluvrijeme pružilo je borbenu igru sa obje strane, a Njemačka je uspjela da na odmor ode sa neriješenim rezultatom. Bilo je 16:16.

U drugom poluvremenu, na terenu je postojala samo jedna reprezentacija, a to je bila Francuska koja je na kraju slavila sa 35:28.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Pet golova u pobjedi Francuske postigao je Fabregas, te je tako vodio svoju ekipu do pobjede protiv Njemačke i prolaska u polufinale.

Najefikasniji u redovima Njemačke bio je Golla, ali to mu neće mnogo značiti obzirom da Njemačka nije prošla u polufinale Svjetskog prvenstva.

Top Komentari

bavarac88
20:18 za Njemacku i onda nastaje sou kada sudije uzimaju stvar u svoje ruke.Ocigledno neka nova pravila postoje koja samo sudije znaju.Sviranje sedmeraca nakon sto igrac padne na 9 m ,sviranje probijanja koja se nisu mogla ni na usporenom snimku da vide jer nisu postojala.Fal nad faulom na njemackim igracima koji nisu svirani rezultirali su kontrama i lakim golovima ,dok se u korist Francuza svirao svaki kontakt.Ovo je bilo smijesno za gledati,kao sto su smijesni i ovi novinari koji prepisuju jedni od drugih pa objavljuju
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije