Nantes u derbiju savladao Montpellier i zakuhao prvenstvo u Francuskoj

Sjajna utakmica

Nantes u derbiju savladao Montpellier i zakuhao prvenstvo u Francuskoj

Esmer Oštraković

Sjajnu utakmicu u okviru 23. kola francuske Starlige odigrali su Nantes i Montpellier, a pobjedu na domaćem terenu ostvario je Nantes sa 29:28.

Utakmica je bila jako neizvjesna i jako teško je do posljednjeg trenutka bilo prognozirati pobjednika, a na kraju su slavili domaći.

Sam početak utakmice pripao je rukometašima domaće ekipe, koja je odmah napravila prednost od tri gola razlike.

Do kraja prvog poluvremena gosti su zaigrali dosta bolje, te su na odmor otišli sa samo golom zaostatka, a bilo je 13:12.

Drugi dio ponovo bolje otvara Nantes koji iz minuta u minut igra sjajno, te u jednom trenutku prave maksimalnih plus pet, a bilo je 23:18.

A, onda na scenu stupaju gostujući rukometaši koji prave seriju od 7:1 i dolaze do preokreta u posljednjim minutama utakmice.

Oglasi

Na njihovu žalost tu prednost nisu uspjeli sačuvati, nego su sve urađeno uspjeli prokockati u samoj završnici utakmice.

Nantes je u dramatičnom finišu utakmice napravio sjajan, novi preokret i na kraju su uspjeli upisati pobjedu od 29:28.

Do pobjede su Nantes vodili Theo Monar sa šest i Valero Rivera sa pet postignuti golova na ovoj utakmici.

Sa druge strane kod poraženog Montpelliera najbolji su bili Yanis Lenne sa sedam i Julien Bos sa pet postignutih golova.

Nakon ove pobjede Nantes se priključio vodećem Montpellieru i PSG-u koji trenutno imaju po 40 bodova gok Nantes sada ima 39 osvojenih bodova.

Jasno je da nas čeka fenomenalna završnica prvenstva a do kraja je ostalo da se odigra još sedam utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi