Francuzi izvukli džokera iz rukava: Karabatić sutra na parketu!

Konačno će zaigrati

Francuzi izvukli džokera iz rukava: Karabatić sutra na parketu!

Jedan od najboljih rukometaša svijeta Nikola Karabatić konačno će zaigrati na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj.

Iako su Francuzi pred početak turnira javljali da Karabatić neće igrati zbog povrede, on se ipak oporavio i još od subote boravi u Njemačkoj te se samo čekao dan kada će zaigrati.

Francuski mediji prenose da će to biti već sutra kada njegova reprezentacija bude igrala susret grupne faze protiv Rusije. Povratak Karabatića na teren ubrzala je povreda kapitena Francuske Cedrica Sorhainda za kojeg je Svjetsko prvenstvo završeno.

Upravo zbog toga selektor Didier Dinart je u dogovoru sa PSG-om odlučio dati zeleno svjetlo Karabatiću jer mu je potreban lider na terenu, a Nikola to svakako jeste i to godinama unazad.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Inače, Francuzi nakon četiri odigrana meča u prvom krugu imaju tri pobjede i remi i trenutno su lideri u grupi A.

Karabatić je tokom karijere bio tri puta proglašavan za najboljeg igrača svijeta i sigurno je da će njegovim povratkom Francuzi biti neuporedivo jača reprezentacija. Obzirom da se tek oporavio od teške povrede, upitno je koliko će dugo moći igrati protiv Rusije, ali i samo njegovo prisustvo među saigračima sigurno daje veliku dozu samopouzdanja.

Top Komentari

nickizedostizeko
Nije parket nego linoleum E norvinara cccc
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti