Div od 150 kg nosi rivale u zubima, ali istina je o njemu bolna i mora joj pogledati u oči!

Čuveni Gautiher Mvumbi opet u akciji

Div od 150 kg nosi rivale u zubima, ali istina je o njemu bolna i mora joj pogledati u oči!

Admin Čaušević

Rukometni Shaq Gauthier Mvumbi stekao je kultni status na Svjetskom prvenstvu u rukometu 2021. godine. Kongoanac se sada bori za još jedan nastup na pozornici Svjetskog kupa paralelno s Europskim prvenstvom u Njemačkoj, ali doživljava gorak neuspjeh.

Na Afričkom prvenstvu u Egiptu teškaški kolos iz Demokratske Republike Kongo trenutno se bori za plasman za Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj, ali njegovoj ekipi ne ide baš najbolje.

Mvumbi i saigrači su izgubili četvrtfinale od Alžira 23:36 na početku nokaut runde u utorak. Sada im ostaje tek prilika za peto mjesto u utakmicama za plasman.

"Unatoč porazu u četvrtfinalu od Alžira, nastavljamo se fokusirati na veliki cilj. Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2025. godine. Zajedno smo jači", uputio je ohrabrujuće riječi saigračima putem društvenih mreža.

Ipak, njegova dominantna igra u kojoj svoje rivale čini da izgledaju poput patuljaka ponovo je izazvala pažnju.

Oglasi

Dobri dvi djeluje nezaustavljivo i čak je sposoban nositi trojicu, a ponekad i četvoricu rivala na leđima i opet zabiti.

Mvumbi izazvao je pometnju na Svjetskom prvenstvu 2021. svojim izgledom i postao je jako popularan na društvenim mrežama, a NBA ikona Shaquille O'Neal također je postao svjestan čovjeka s kojim su ga često uspoređivali te su se čak i upoznali.

Tada su prve informacije glasile da je visok 176 cm i težak 89 kg, međutim ubrzo je greška ispravljena i ustanovljeno da je njegova stvarna visina 190 cm, a težina 135 kg.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

S reprezentacijom, Mvumbi je za dlaku izmakao kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. godine budući da je Kongo završio tek na sedmom mjestu na Afričkom prvenstvu 2022. nakon što je izgubio utakmicu za plasman nakon sedmerca.

Mvumbi, trenutno ima oko 150 kilograma i igra rukomet za Rouen u četvrtoj francuskoj ligi.

Oglasi