Goran Biljaka: Umorni smo, ali dat ćemo maksimum

Sloga (GV) večeras dočekuje Maglaj

Goran Biljaka: Umorni smo, ali dat ćemo maksimum

Klubovi iz dvije od najviše četiri sredine u kojima je rukomet tema broj jedan kada je sportski život tih gradova u pitanju, sastat će se večeras od 19 sati nu dvorani u Gornjem Vakufu.

Na jednoj strani kući neprikosnovena Sloga na suprotnoj Maglaj koji se ove zime pojačao.

Domaćin je u četvrtak doživio bolan poraz u Ljubuškom u revanš meču četvrtfinala Kupa i eliminiraj uprkos pobjedi u prvopm susretu od šest razlike. Izviđač je uzvratni duel riješio u svoju korist 32:23 i plasirao se u polufinale pa sigurno da atmosfera među igračima Sloge nije onakva kakva bi bila da je izboren prolaz među četiri.

"A sigurno da nas je malo taj poraz razočarao, ali ne bi nas smio uzdrmati. Izgubili smo ponajviše zbog svojih grešaka, iako treba istaći zaista vrhunsku predstavu njihovog golmana. Bilo bi ljepše da smo uspjeli sačuvati prednost, ali mislim da smo više trebalči žaliti nakon prve utakmice gdje smo lako mogli otići na deset ili 12 razlike. Mi tu svoju šansu nismo iskoristili, a oni su nas dobili upravo na sličan način. Opet se ispostavilo da je prednost domaćeg terena u našim okolnostima bh. rukometa izuzetno bitna", priča ponajbolji igrač Sloge, Goran Biljaka.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Nije čest slučaj da ekipa nakon samo dva dana ponovo igra takmičarsku utakmicu, ali Goran kaže da to ne bi trebalo previše utjecati na tim Sloge.

"Prošle sezone slično je bilo u nekoliko navrata, to je nešto sa čime se u rukometu moramo pomiriti. Iskreno postoji doza umora, ali mi večeras moramo dati maksimum, posebno jer igramo pred svojim navijačima. Ne sumnjam da će navijači ispuniti tribine do posljednjeg mjesta kao i uvijek. Maglaj uopće ne potcjenjujemo jer se radi o odličnoj ekipi koja se dodatno pojačala. Nisu nimalo naivni. Pa iako smo mi kući uvjerljivi, moramo biti oprezni i potpuno u utakmici. Ako to uspjemo mislim da ćemo nastaviti svoj fenomenalni domaći niz", dodao je Biljaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti