Goraždanke slavile u Mejdanu
Tuzlanke poklekle pred domaćom publikom

Peto kolo Premijer lige BiH za rukometašice

Goraždanke slavile u Mejdanu

E. Dindić, foto: E. Dindić

Jedinstvo je pred domaćom publikom poraženo od Goražda rezultatom 29:32 (14:17).

Rukometašice Jedinstva u 5. kolu Premijer lige BiH nisu uspjele obradovati publiku u Malom Mejdanu. Popularne Labudice ugostile su Goražde koje sasvim zasluženo punog plijena napušta grad soli.

Meč je otvoren vodstvom gošći 2:4, no Tuzlanke vrlo brzo stižu do egala (5:5). Cijelo prvo poluvrijeme obilježila je igra "gol za gol", no odlučujući momenat meča desio se dvije minute prije odlaska ekipa na odmor. Kod rezultata 14:14 Goraždanke za dvije minute prave seriju 3:0 za vodstvo 14:17.

U istom tempu gošće nastavljaju i drugo poluvrijeme. Prednost su povisile na 14:20, a nakon pet i po minuta igre Jedinstvo je konačno postiglo gol za 15:20. Do kraja susreta Goraždanke su znalački održavale stečenu prednost, a krizni momenat po njih desio se u 47. minuti. Labudice su stigle na opasnih 21:23, no to je bilo sve što je Mejdanu pokazala ekipa Elmira Grabčanovića.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Gošće nisu dopustile preokret, koriste svaku grešku Labudica i sasvim zasluženo slave vrijedan trijumf.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi