Goražde odgovorilo Draganu Zovki

Saopštenje za javnost

Goražde odgovorilo Draganu Zovki

E. Škorić

Upravni odbor Rukometnog kluba Goražde reagovao je na navode koje je iznio trener Rukometnog kluba Bosna iz Visokog Dragan Zovko.

Zovko je na press konferenciji za medije kazao da je 'jadno šta se dešavalo u Goraždu', te kako su ga pojedinci s tribina nazivali 'ustašom' i kao mu je psovana 'ustaška majka'.

Stoga su se u Rukometnog klubu Goražde odlučili oglasiti također saopštenjem za javnost.

"Na osnovu medijskih natpisa koje su se danas pojavili u Vašem mediju osjećamo se dužni da odgovorimo jer smo zgroženi bljuvotinama na račun našeg kluba i funkcionera. 

Iako to do sada nije bila praksa niti ćemo se više očitovati na ovakve i slične provokacije, zbog pritiska navijača osjećamo se dužnim da reagujemo.

U klubu koji slavi 60 godina postojanja prodefilovala su mnoga velika imena raznih nacionalnosti gdje su se uvijek osjećali ugodno i rado vraćali u svoj voljeni klub sa sigurnošću tvrdimo da nikad nisu doživjeli bilo kakve neugodnosti i vrijeđanja na nacionalnoj osnovi.

Goražde je prvi poslijeratni otvoreni grad za sve dobre ljude i takav će i ostati. Notorna je laž da je predsjednik ili bilo koji drugi funkcioner ulazio u bilo koju svlačionicu za vrijeme, prije i poslije utakmice te time vršio pritisak na bilo koga.

Također po pravilniku RSBiH nakon završetka utakmice na pitanje delegata Zdravka Petkovića službenom prestavniku RK Visoko da li ima prigovor na utakmicu isti je odgovorio da nema, te time potvrdio da se slaže sa svim uslovima odigrane utakmice, tako da je nekorektno i nesportsko istupanje čelnika RK Visoko na svojoj press konferenciji.

To što trener RK Visoko gospodin Dragan Zovko ima veću platu od ukupnog budžeta MRK Goražde i na taj način želi zadržati svoj dobro plaćen posao prebacujući krivnju na domaćina utakmice kako bi spasio svoju poziciju nije problem MRK Goražde, isto tako nije problem MRK Goražde unutrašnji nemir u ekipi RK Visoko kada gospodin Sirćo svog trenera stručnog štaba naziva glupanom i psuje ga tokom cijele utakmice. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Nekorektan je pokušaj da se okrivi više od hiljadu navijača MRK Goražde koji su zdušno navijali tokom čitave utakmice, čak i kada se gubilo po šest golova razlike", stoji u saopćenju Goražda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi