Sportski praznik u Gornjem Vakufu - Uskoplju: Dolazi reprezentacija Bosne i Hercegovine
FOTO: Facebook/ŽRK Sloga

Ljubitelji rukometa će uživati

Sportski praznik u Gornjem Vakufu - Uskoplju: Dolazi reprezentacija Bosne i Hercegovine

Haris Zilić

Gornji Vakuf-Uskoplje je bh. čaršija koja je uveliko postala poznata po rukometu, kako muškom, tako i ženskom, a sada se obalama Vrbasa sprema još jedan spektakl.

U ponedjeljak 9. oktobra 2023. godine Gornji Vakuf-Uskoplje ugostit će reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Riječ je o kadetskoj reprezentaciji naše zemlje (U17)koja se priprema za IHF Trophy turnir, a ovo će svakako biti rukometni praznika u ovoj bh. čaršiji.

Organizator utakmice je ŽRK Sloga, a iz kluba su javnost upoznali sa detaljima vezanim za pomenutu utakmicu.

"U Ponedjeljak 09.10.2023.godine od 19:00h očekuje nas istinski praznik rukometa u našem gradu.

Sportska dvorana Gornji Vakuf - Uskoplje ugostit će najbolje rukmetašice Bosne i Hercegovine u kategoriji do 17 godina. Ovo je reprezentacija koju sa klupe predvodi naš Selektor Fuad Mahmutović.

Oglasi

Protivnik našoj Reprezentaciji bit će kombinovana ekipa ŽRK Sloga, za naš klub nastupit će neke sadašnje igračice, zatim naše djevojke koje sada nastupaju za druge klubove, a bit će tu igračica i koje će bit naši gosti.

Ova utakmica će bit revijalnog karaktera u čast 10 godina postojanja ŽRK Sloga, ovaj rukometni spektakl iskoristit ćemo i da se zahvalimo nekim djevojakam koje su dale veliki doprinos Slogi, a danas više nisu dio našeg kolektiva.

Reprezentacije će bit na trodnevnim pripremam u našem gradu, odakle 10.10.2023.godine odlaze na Kosovo gdje će nastupit na IHF Trophy Europa koji je ujedno kvalifikacioni turnir za odlazak na Svjetsko prvenstvo u ovoj kategoriji.

Pozivamo sve naše sugrađane, članove rukometnih sportskih kolektiva, zatim članove sportskih kolektiva iz drugih sportova da budu dio naše fešte i na najbolji mogući način pozdravimo kako naše pahuljice tako i reprezentativke Bosne i Hercegovine", stoji u saopštenju ŽRK Sloga.

[facebook]https://www.facebook.com/photo?fbid=845297680718384&set=a.685572580024229[/facebook]

U Gornjem Vakufu - Uskoplju žive za rukomet i nema sumnje da će ovo biti još jedan rukometni praznik za sve ljubitelje ove igre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi