Bivši prvak Bosne i Hercegovne od naredne sezone u nižem rangu

Kolo prije kraja i zvanično

Bivši prvak Bosne i Hercegovne od naredne sezone u nižem rangu

H. Zilić

Nakon skoro dvije decenije premijerligaški ženski rukomet neće se više igrati u Prijedoru, barem ne naredne sezone. To je jasno nakon sinoćnje utakmice u Gornjem Vakufu.

ŽRK Mira je poražen od ŽRK Sloga u gostima rezultatom 35:31 u utakmici 21. kola Prmeijer lige Bosne i Hercegovine.

Ovo znači da su djevojke sa Sane kolo prije kraja i zvanično ispale iz društva najboljih.

Mira je u svojoj historiji imala veoma zapažene rezultate. Od nezavisnosti Bosne i Hercegovine i formiranja zajedničke Premijer lige BiH, dugo godina su bile u samom vrhu, igrale su završnice Kupa BiH, a bile su i prvakinje Bosne i Hercegovine, izdavaja se 2014. godina kada su na sjajan način stigle do šampionske titule. Predstavljal su našu zemlju i na evropskoj sceni.

Ipak, podmlađivanje tima, dosta promjena u klubu dovelo je do nekih drugih vjetrova na Sani, tako da ćemo Miru od naredne sezone gledati u Prvoj ligi RS.

Planove Mire u Gornjem Vakufu dosta je poremetila i povreda Vanje Maksimović u ranoj fazi utakmice, riječ je o jednoj od najbitnijh igrčaica u redovima tima iz Prijedora.

Oglasi

Mira se držala do sredine prvog poluvremena, a onda kod rezultata 23:22 promašile su penal, igračice Sloge prave seriju od 4:1 i u tim trenucima lome utakmicu do konačnih 35:31.

Sloga je tako ostala u igri za opstanak, a da bi ostali u društvu najboljih u narednom kolu ne smiju izgubiti na gostovanju kod vrlo dobre ekipe Ilidže.

Dakle, Mira je sigurno putnik u niži rang, Jedinstvo iz Brčkog se nada porazu Sloge na Ilidži kako bi zadržali premijerligaški status.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Mira u psoljednjem kolu dočekuje Knežopoljku u utakmici bez rezultatskog značaja. Nikad uzbudljivija borba za opstanak u društvu najboljih ove sezone.

Novi član Premijer lige BiH bit će poznat nakon baraž duela prvaka Prve lige FBiH i Prve lige RS, a snage će odmjeriti Krajina Cazin i Derventa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi