Gračanica savladala Slobodu u Mejdanu
Gračanlije bolje u Mejdanu

Prijateljski meč premijerligaša

Gračanica savladala Slobodu u Mejdanu

E. Dindić, foto: E. Dindić

Rukometaši Slobode odigrali su prvi domaći test meč u sklopu priprema za nastavak Premijer lige BiH.

Sloboda i Gračanica su u sklopu priprema za nastavak premijerligaškog takmičenja večeras u Mejdanu odmjerili snage, a uspješniji iz ovog kantonalnog derbija izlaze gosti. Gračanica je slavila trijumf 30:32 (17:19), a može se reći sasvim zasluženo obzirom da su veći dio utakmice izabranici Damira Doborca imali vodstvo.

Gračanicu su do pobjede predvodili Boris Bosić sa 12 golova i dvojac Dušan Živanov - Vladimir Tomić koji su se po pet puta upisali u listu strijelaca. U redovima Slobode Enes Skopljak je postigao sedam, a Emir Suhonjić šest golova.

Dodajmo da se se u ekip Slobode pojavila i dva nova igrača. Golman Lazar Minić i ruski rukometaš Rashit Kayumov koji se tri puta upisao u listu strijelaca. Oni će u Slobodi boraviti na probi.

RK Sloboda - RK Gračanica 30:32 (17:19)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

RK Sloboda: Čajić, Karahodžić, Ilić 3, Talevski 2, Denjo, Skopljak 7, Djana, Suhonjić 6, Omerović, Đulić 2, Mehić 1, Torlaković 2, Jusić, Memić 2, Omeragić, Kayumov 3, Abdurahmanović 2, Jelić, Minić

RK Gračanica: Bosić, Tomić 5, Bosić 12, Šestan, Radičević 3, Tufekčić, Ćuzović, Mehmedović 4, Džinović 2, Pejčinović, Mehmedčehajić 1, Živanov 5, Jovanović, Musić, Šuša

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi