Rukometaši Slobode počeli pripreme, Davor Kadić novi trener!
Sa novim trenerom u nastavak sezone

Crveno - crni sa domaćim trenerskim kadrom nastavljaju premijerligašku sezonu

Rukometaši Slobode počeli pripreme, Davor Kadić novi trener!

E. Dindić

Sloboda će pripreme obaviti u Tuzli, a dogovorene su četiri test utakmice.

Rukometaši Slobode od danas su u trenažnom procesu. Okupljanjem u Mejdanu zvanično su počeli pripreme za sve ono što ih čeka u nastavku premijerligaške sezone.

Umjesto smijenjenog Nedžada Mašića, Uprava je odlučila da novi trener Tuzlaka bude Davor Kadić, dosadašnji prvotimac Crveno - crnih. Kadić će za početak biti trener - igrač i u zavisnosti od prilika na parketima davaće svoj igrački doprinos.

"Velika mi je čast što sam imenovan za novog trenera kluba u kojem sam ponikao. Pokušaću u radu sa ekipom uvesti neke nove metode, pokušaću učiniti sve da tim igra moderan rukomet, a i od igrača ću tražiti mnogo ozbiljniji pristup treninzima i mečevima", poručio je Kadić na današnjoj konferenciji za medije.

Neizostavno pitanje za čelnike Kluba ticalo se i iznenađujućeg otkaza Nedžadu Mašiću uprkos tome što je na terenima ostvarivao dobre rezultate. Razloge rastanka sa iskusnim stručnjakom dao je Damir Bećirović, potpredsjednik UO RK Sloboda:

"Jedan od najvećih razloga ovakve odluke bio je taj što se oglušivao na naše sugestije da mora davati šansu i našim mladim rukometašima. Više od deset puta smo mu to ukazivali, no nije bilo pomaka po tom pitanju. Izgubila se komunikacija na relaciji uprava - trener, a čak je ista otežana i u svlačionici".

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Tuzlaci kako kažu okreću novu stranicu fokusirajući se na domaće snage. Na ljude koji dobro poznaju prilike u Klubu. Tim će pripreme obaviti u Tuzli, a u toku ovog mjeseca odigraće četiri test meča. Prvi 15. januara u Vinkovcima protiv Spačve, a zatim 18. januara u Tuzli protiv Gračanice. Treći protivnik Slobode je Osijek kojeg će ugostiti u Mejdanu 25. januara, a zadnja provjera je gostovanje u Gračanici 28. januara.

Što se tiče igračkog kadra, Klub se zahvalio na saradnji Veliboru Manjiću i najvjerovatnije će se baciti u potragu za novim lijevim bekom. U nastavku premijerligaške sezone novi kapiten Crveno - crnih biće Emir Suhonjić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi