Kantonalni derbi pripao Slobodi, Borac uz dosta muke savladao Goražde

Kantonalni derbi pripao Slobodi, Borac uz dosta muke savladao Goražde

E. Oštraković

Odigrane su dvije zaostale utakmice u okviru 8. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a pobjede su ostvarile ekipe Slobode i Borca.

Sloboda je na domaćem terenu savladala ekipu Konjuha sa 27:21 i to bez pretjerano velike borbe.

Susret su bolje otvorili domaći rukometaši, te su od prve minute imali rezultatsku prednost, a na poluvrijeme su otišli sa vodstvom od 13:10.

Prednost je u drugom poluvremenu ostala na strani Slobode. Gol za gol se igralo do 40. minute, kada domaći prave seriju od 4:0, te potvrđuju pobjedu.

Konačan rezultat utakmice bio je 27:21 za Slobodu, što je i sasvim realno, te zasluženo po prikazanom na terenu.

Najbolji kod SLobode bio je Anes Bečić koji je pistgao osam golova, dok su po pet dodali Suhonjić i Čičkušić.

Oglasi

Sa druge strane, kod Konjuha je najbolji bio Osmanhodžić koji je postigao šest golova, a po četiri gola postigli su Bubić i Klopić.

Ekipa Borca namučiča se protiv Goražda na svom terenu, te su nakon preokreta uspjeli da ostvare pobjedu od 32:29.

Gosti su odigrali jako dobar susret, a nakon prvog poluvremena imali so vodstvo od 16:17 koju ipak nisu uspjeli sačuvati do kraja utakmice.

Domaći su u drugom poluvremenu zaigrali dosta bolji rukomet, te su na kraju okrenuli rezultat i slavili pobjedu od tri razlike, a konačan rezultat bio je 32:29.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Najbolji kod Borca bio je Nježić sa sedam postignutih golova, dok su po pet golova postigli Kalamanda i Draganić.

Kod gostiju iz Goražda najbolji je bio Djana sa deset golova, a drugi strijelac ekipe bio je Tarik Žiga sa sedam postignutih golova.

Top Komentari

Lorrialla
Dobro došli na najbolji seks sajt za upoznavanje - - - Hot24.pw
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi