Gračanica "zakoračila" u treće kolo, Izviđaču treba čudo, Borac se obrukao
FOTO: RK Gračanica

EHF European Kup

Gračanica "zakoračila" u treće kolo, Izviđaču treba čudo, Borac se obrukao

H. Zilić

Rukometni bh. klubovi nastavili su evropske izazove. U drugom kolu EHF European Kupa večeras su nastupala tri naša kluba uz polovičan učinak. Tako da pred revanš duele možemo biti djelimično zadovoljni.

Gračanica je odigrala silovito i pregazila azerbajdžanski Baku sa 33:17 te tako "zakoračila" u treće kolo EHF European Kupa. Revanš se također sutra igra u Gračanici, to je dogovor dva kluba od ranije.

U večerašnjem meču Gračanica je od prve minute imala vodstvo koje je samo povećavala do konačnih +16.

Drugi bh. predstavnik Izviđač poražen je u Slovačkoj od Povaszke Bystrice rezultatom 34:25.

Skaute je večeras u Slovačkoj koštala loša realizacija u napadu tako da im u revanšu u Ljubuškom treba čudo.

Treći bh. predstavnik banjalučki Borac večeras se propisno obrukao.

Banjalučani su dekalsirani u gostima od slovenske Ribnice rezultatom 40:19, tako da su se i prije revanša oprostili od Evopre za ovu sezonu.

Četvrti bh. klub u drugom kolu EHF Eruopean Kupa je tuzlanska Sloboda.

Tuzlaci sutra od 18 sati i 30 minuta u Atini igraju meč protiv favorizovane ekipe Olympiakosa koja ima velike ambicije u ovoj sezoni EHF European Kupa.

Pred revanš duele Gračanica je u najboljoj poziciji i kako stvari stoje očekuje ih nastup među 32 najbolje ekipe u EHF European Kupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi