Grahovac među najboljim golmanima Evropskog prvenstva

Odličan postotak

Grahovac među najboljim golmanima Evropskog prvenstva

A. Čaušević

Bh. reprezentativni golman Nebojša Grahovac se nalazi među trojicom najboljih golmana prve grupne faze Evropskog prvenstva u rukometu. 

Rukometaši BiH su premijerni nastup na Euru okončali sa tri poraza. Izgubili su od Norveške, Portugal i Francuske, ali sigurno nisu razočarali svojim nastupima.

Među onim koji su bili na nivou je i rezervni golman Nebojša Grahovac koji je treći najbolji golman završne smotre najboljih rukometnih selekcija sa Starog kontinenta.

Grahovac je ukupno imao 12 odbrana od 30 šuteva te je sa procentom od 40 % posto treći najuspješniji čuvar mreže u dosadašnjem dijelu takmičenja.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Od Grahovca su bolji Šveđanin Andrea Palicka (30 odbrana i učinak od 42 %) te Španac Rodrigo Rodal Corrales (25 odbrana i učinak od 41 %).

Inače, prvi golman reprezentacije BiH, Benjamin Burić je 17. na listi sa 25 odbrana od 87 šuteva, odnosno učinkom od 29 %.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije