Šuman: Osjetili smo šta je Euro, ne mogu previše zamjeriti igračima

Selektor rukometne reprezentacije BiH

Šuman: Osjetili smo šta je Euro, ne mogu previše zamjeriti igračima

Utakmica protiv Francuske za rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine bila je posljednja na Evropskom prvenstvu.

Poslije poraza od Norveške i Portugala, večeras je od selekcije Bosne i Hercegovine bila bolja i Francuska koja je nakon 60 minuta igre slavila rezultatom 31:23.

Za Zmajeve je ovo ujedno bio i debinantski nastup na Euru i ujedno velika škola za budućnost, o čemu je nakon utakmice za SportSport.ba govorio i selektor Bilal Šuman koji je najavio i neka nova lica u našem nacionalnom timu.

"U prvom poluvrijeme smo bili dobri, u nekim momentima je to izgledalo lijepo, dok je drugo donijelo nešto drugačiju sliku na terenu. Bilo je mnogo promašenih šuteva i tehničkih grešaka. To nas je na kraju koštalo ubjedljivog poraza. Svejedno, govorim duže vremena da ova reprezentacija ima kvalitet i da možemo maltene igrati sa svim selekcijama. Grupa je bila teška, vidite, evo, da i jedna Francuska ide kući s nama. Mi da bismo napravili iskorak potrebno je još mnogo rada, prije svega važno je imati kontinuitet igranja ovog takmičenja, a glede budućnosti moguće je da će biti i promjena, odnosno nekih novih lica", rekao je, između ostalog, Šuman.

Igračima nema mnogo stvari za zamjeriti.

"Ovi momci koji su tu su imali ogromnu želju i volju da pokažu šta mogu. U nekim situacijama smo možda i izgorili od te želje, ali svejedno momcima nemam šta zamjeriti po pitanju borbe, odbrane, trčanja... Naš glavni i osnovni problem bio je pozicioni napad gdje smo pravili takve greške koje su na kraju kažnjavali Norvežani, Francuzi...", kazao je Šuman i dodao:

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Sve u svemu, osjetili smo šta znači doći na Evropsko prvenstvo i na čemu trebamo raditi. Osjetili smo da to nije tako lagano, jer ovo Evropsko prvenstvo posjeduje veliki kvalitet, što se može vidjeti i po rezultatima."

Poručio je također Šuman kako za rukometnu reprezentaciju više neće igrati Muhamed Toromanović koji je, podsjetimo, donio odluku da se povuče.

Top Komentari

Rajvosa2019
Koliko se ulaze u rukomet bila je ova ekskurzija super , nadam se da cemo se ubrzo kvalifikovati opet na SP/EP .Trener i igraci mogu dignute glave kuci , dobro su branili boje nase zastave ??
7 0
BobPaisley
...moglo je ovo i bolje,ali kada se uzmu u obzir sve okolnosti i sam plasman na EP je velika stvar...svaka cast selektoru i hvala mu za sve sto je ucinio da se plasiramo na EP,nadam se da ce nastaviti da vodi ovu reprezentaciju sa jos vise uspjeha.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi