Grude sigurne protiv Krivaje

Premijer liga za žene

Grude sigurne protiv Krivaje

S. Mlaćo

Derbi susret 12. kola, kola kojim je otvoren proljetni dio Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice sinoć su u Grudama odigrale rukometašice Gruda i Krivaje. Slavila je domaća ekipa rezultatom 29:24.

Ljubitelji rukometa u Grudama uživali su u jednoj zaista sjajnoj rukometnoj predstavi. Prvi dio susreta protekao je u ujednačenoj borbi, igralo se gol za gol, da bi se i na pauzu otišlo kod izjednačenog rezultata 13:13.

U nastavku, takođee sjajna igra obje ekipe. U periodu od 36. do 41.minute domaće rukometašice odigrale su nešto bolje, kada serijom od 5:0, odlaze na plus šest golova prednosti, kod rezultata 21:15.

Do kraja susreta obe ekipe su nastavile u ujednačenom ritmu. Domaća ekipa sačuvala je prednost od pet golova za novu pobjedu, rezultatom 29:25.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Domaće rukometaše do pobjede je vodila Demić Edina sa 12 postignutih pogodaka dok je Kasumačić Lejla dodala sedam.

Kod Krivaje najefikasnija je bila Sara Bašić sa sedam postignutih pogodaka dok su po pet dodale Sikimić Ivana i Selmanović Jasmina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi