HŽRK Grude uvjerljive protiv HŽRK Katarina
Rukometašice HŽRK Grude kao i obično, na jesenju pauzu odlaze bez poraza.

Gruđanke potvrdile da nemaju premca u našoj ligi

HŽRK Grude uvjerljive protiv HŽRK Katarina

Rukometašice HŽRK Gruda uvjerljivim su trijumfom u 12.kolu Premijer lige za rukometašice protiv HŽRK Katarine završile polusezonu bez poraza. Trijumf od 49:29 dovoljno govori o stanju na parketu.

Pobjeda od 20 razlikesamo je potrvrdila dominaciju Gruđanki a za utjehu Katarini je ostalo to što su u periodima lijepe igre ove mlade djevojke potvrdile da tu ima itekakvog potencijala. 

Već na poluvremenu je bilo jasno da će jedina neizvjesnost u ovom susretu biti oko konačne razlike kojom će utakmica završiti. 25:15 bio je rezultat na poluvremenu a do kraja su gošće prednost samo poduplale. Nikolina Čutura s 11 pogodaka te Edina Demić s 10 bile su najefikasnije kod Gruda, a Lajla Kasumačić dodala je 8.

Ana Petrović s 11 i Matea Pandžić s 8 najbolje kod Katarine. Solidna je bila i Adna Orahovac sa 6 zgoditaka a Josipa Šimunović vratarka Katarine istakla se s nekoliko sjajnih intervencija iako je većim dijelom susreta bila na streljani.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

HŽRK Katarina: Šimić, Cipetić, Šimić, Petrović 11, Trbonja 1, Orahovac 6, Šimunović, Lovrić, Pandžić 8, Slišković, Domić, Marić, Lerić 3, Džiidiž, Divković

HŽRK Grude: Vukliš, Marić 4, Čutura 11, Soldo 1, Nikić 2, Boras, A.Mikulić, K.Mikulić 4, , Kasumačić 8, Petrović, Demić 10, Azinović 4, Vlašić, Boras 2, Brnada, Pelivan 3

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi