Borac pao u Hadžićima u atmosferi kakva se ne pamti: U dvoranu igla nije mogla pasti

Derbi Premijer lige BiH za rukometašice

Borac pao u Hadžićima u atmosferi kakva se ne pamti: U dvoranu igla nije mogla pasti

H. Zilić

U 15. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice derbi kola odigran je u Hadžićima gdje su domaće rukometašice dočekale Borac iz Banja Luke i na kraju slavile rezultatom 24:20.

Utakmica je odigrana u atmosferi kakvu bh. dvorane odavno ne pamte kada je u pitanju jedna ženska utakmica.

Dvorana u Hadžićima je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a preko 1.000 domaćih navijača bodrilo je rukometašice Hadžića i davalo vjetar u leđa do velikog trijumfa u jednoj sportskoj i fer atmosferi.

Borac je u startu utakmice poveo sa 3:6, ali Hadžićanke se brzo vraćaju i serijom preokreću 7:6 i do kraja prvog poluvremena održavaju vodstvo i na odmor odlaze sa 13:11.

U nastavku uraganska igra izabranica Alme Ćehajić Hadžović. Rukoemtašice Hadžića su u 20 minuta igre u nastavku Borac zadržale na samo tri gola, a u 50. minuti bilo je 21:14 za Hadžiće i tada je sve bilo jasno.

Do kraja utakmice Borac je malo ublažio poraz, ali na kraju zaslužen trijumf Hadžića rezultatom 24:20. Kod Hadžića najefikasnija je bila Dejana Kulić sa šest golova, po pet su postigle Sara Čahtarević i Adna Halebić, dok je kod Borca najefikasnija bila Lana Lončar sa šest postignutih pogodaka.

Oglasi

Odigrana su i preostala četiri duela 15. kola, a zabilježeni su ovi rezultati:

Grude - Sloga 42:23

Krivaja - Zrinjski 29:22

Ilidža - Knežopoljka 29:33

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Izviđač - Krajina 35:32

Hadžići i Grude na vrhu tabele imaju po 26 osovjenih bodova, Borac je skupio 24, a već naredno kolo donosi derbi Borca i Gruda. Na začelju tabele Zrinjski i Sloga imaju po osam bodova, Izviđač je skupio šest.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi