Hadžićima pripao derbi u Grudama, totalna ludnica u vrhu Premijer lige BiH

Odavno nije bilo neizvjesnije

Hadžićima pripao derbi u Grudama, totalna ludnica u vrhu Premijer lige BiH

H. Zilić

Odigrani su mečevi 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice nakon čega se sve zakomplikovalo na vrhu, ali i na dnu prvenstvene tabele.

Kolo je obilježio derbi Gruda i Hadžića, a gošće iz Hadžića slavile su ubjedljivim rezultatom 36:24.

Hadžićanke je predvodila Dejana Kulić sa devet golova, Adna Halebić je postigla osam, dok je kod Gruda najefikasnija bila Ana Petrović sa 12 postignutih pogodaka.

Zrinjski je došao do veoma bitne pobjede u borbi za opstanak savladavši Ilidžu rezultatom 26:23.

Mostarski tim je predvodila Martina Pandža sa sedam golova, kod Ilidžanki najefikasnija je bila Alena Latifović sa deset golova.

Vrijedan trijumf u borbi za opstanak ostvarila je ekipa Sloge koja je u Gornjem Vakufu savladala Krajinu iz Cazina sa 25:23.

Oglasi

Knežopoljka je na svom parketu bila bolja od Izviđača sa 32:28 i tako se sa Krajinom i Ilidžom učvrstila u sredini taebele. Borac je u još jednom derbiju kola u banjalučkom Boriku savladao Krivaju iz Zavidovića rezultatom 26:22.

U vrhu tabele nikad zanimljivije posljednjih nekoliko sezona. Grude, Borac i Hadžići imaju po 24 osvojena boda i već u naredna dva kola bi moglo biti dosta toga jasnije jer Hadžići dočekuju Borac, a nakon toga Borac dočekuje Grude.

Na začelju tabele je također gužva, Zrinjski i Sloga imaju po osam bodova, Izviđač je skupio četiri boda. Relativno mirni u sredini su Krajina sa 12, Knežopoljka sa deset iIlidža sa devet osvojenih bodova.

Nakon 18 regualrnih kola očekuju nas po jo četiri kola u Ligi za prvaka i Ligi za ostanak, gdje će igrati po pet klubova prema plasmanu, tako da će do kraja Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice biti itekako uzbuđenja.

Premijer liga BiH za rukoemtašice, 14. kolo:

Oglasi

Grude - Hadžići 24:36

Zrinjski - Ilidža 26:23

Knežopoljka - Izviđač 32:28

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Sloga - Krajina 25:23

Borac - Krivaja 26:22

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi