ŽRK Krivaja pobjednik 1. Memorijalnog turnira "Adela Merdžanić"
FOTO: ŽRK Ilidža

U finalu savladale Izviđač

ŽRK Krivaja pobjednik 1. Memorijalnog turnira "Adela Merdžanić"

H. Zilić

Rukometašice ŽRK Krivaja Zavidovići pobjednice su 1. Memorijalnog turnira "Adela Merdžanić".

U finalu su rukometašice Krivaje bile bolje od ekipe ŽRK Izviđač Ljubuški i savladale ih rezultatom 35:33 (17:13). Nakon 60 minuta igre bilo je 31:31, a do pobjede su došli nakon boljeg izvođenja sedmeraca.

Dodijeljene su medalje i pehari za zaslužne pojedince i ekipe na 1. Memorijalnom turniru "Adela Merdžanić".

Rukometašice RK Hadžići Interlogistic bile su uspješnije od svojih protivnica iz ŽRK Ilidža i slavile pobjedu rezultatom 28:25 (15:14) te tako osvojile treće mjesto na memorijalu.

Nagrade dobitnicima su dodijelili Nermin Muzur načelnik Opštine Ilidža, koji je bio i na čelu organizacionog odbora memorijala. Samir Avdić Ministar za sport i kulturu Kantona Sarajevo dodijelio je medalje i pehar ekipama učesnicima, a nagrade su još dodijelili Halil Škaljić, predsjednik ŽRK Ilidža, Hamid Škaljić član UO ŽRK Ilidža, Mirko Čolak član UO Izviđač, Dominko Ilić, dugogodišnji trener i član UO ŽRK Ilidža i Dunja Sikirić, dugogodišnji golman ŽRK Ilidža.

Posebnu nagradu za golmana koji podsjeća na Adelu Merdžanić, dodijelila je porodica Merdžanić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Osim kolektivnih nagrada nagrade su dobili i pojedinci pa je tako žiri za najboljeg golmana turnira proglasio Sajru Hamurović iz ŽRK Krivaja Zavidovići, a nagrada za golmanicu koja najviše podsjeća na rahmetli Adelu Merdžanić, pripala je Medini Klepo iz ŽRK Ilidža. Titula najbolje rukometašice memorijala je pripala Ani Petrović iz ŽRK Izviđač, dok je za najboljeg strijelca turnira nagradu primila Milica Stamatović iz ŽRK Izviđač.

Iz ŽRK Ilidža su se zahvalili svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji turnira, bili dio njega kao aktivni ili pasivni učesnici, a predsjednik kluba Halil Škaljić već je najavio i turnir naredne godine na istom mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije