Hamidović: Sretan sam zbog golova, ali to je zasluga cijele ekipe
Hamidović je nakon trinaest odigranih utakmica postigao 108 golova, čime je najbolji strijelac rukometne Premijer lige BiH.

Gračanlije žele borbu za titule na oba fronta

Hamidović: Sretan sam zbog golova, ali to je zasluga cijele ekipe

E. Oštraković

Nakon što je spuštena zavjesa u jesenjem dijelu rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine, osim jesenjeg prvaka saznali smo i ime najboljeg strijelca lige. 

To je lijevi bek RK Gračanica, bivši mladi reprezentativac BiH, Dino Hamidović. Opravdao je Hamidović struke Gračaničkog kluba na čelu sa Damirom Doborcem, kao i velika očekivanja navijača.

"Smatram da smo svi zadovoljni prvom polusezonom, kako treneri i Uprava tako i mi igrači. Ostaje žal za utakmicama sa Slogom i Zrinjskim gdje smo trebali uzeti najmanje bod ali šta je tu je. Sve u svemu odradili smo jako dobar posao u jesenjem dijelu takmičenja. Na nama je sada da se što bolje spremimo za nastavak sezone i ta pokušamo nastaviti tu gdje smo stali. Lično sam optimista jer mislim da posjedujemo kvalitet. Što se tiče laskave titule prvog strijelca lige, to je moj posao, da postićem dosta golova i da završavam akcije. Sva zasluga naravno ide mojim saigračima koji me dovedu u situaciju za pogodak kao i trener koji ima veliki udio jer ima povjerenje u mene i koji mi daje minutažu. Pred nama je još dosta posla ali kao što sam rekao optimista sam i za prvenstvo i za kup. Na nama je da damo sve od sebe i da ostanemo tu gdje se trenutno nalazimo i da našoj predivnoj publici poklonimo još mnogo prilike za radost i slavlje", rekao je Hamidović.

Dino Hamidović je nakon trinaest odigranih ligaških utakmica postigao 108 golova čime je ponio epitet najboljeg strijelca rukometne Premijer lige BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi