Hansen razbio Španiju, pa poručio: Odmoriti i onda se pripremiti za Švedsku
FOTO - EPA

Hansen razbio Španiju, pa poručio: Odmoriti i onda se pripremiti za Švedsku

Adnan Beganović

U finalu Svjetskog prvenstva za rukometaše igrat će Švedska i Danska.

U prvom polufinalnom meču Švedska je iznenadila Francusku (32:26), dok je u drugom, mnogo zanimljivijem, Danska bila bolja od Španije (35:33).

Dance je do finala vodio fenomenalni Mikkel Hansen koji je postigao čak 12 pogodaka, a nakon meča sa Španijom osvrnuo se i na četvrtfinalni sa Egiptom u kojem su Danci slavili nakon boljeg izvođenja sedmeraca.

"Meč protiv Egipta se ne može opisati. To je za mene bila noćna mora. Na kraju nas je sreća pogledala", rekao je Hansen i dodao:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Za razliku od Egipta, meč protiv Španije bilo je zadovoljstvo igrati. Sada se moramo odmoriti, a nakon toga krećemo u pripremu utakmice sa Švedskom. Gledao sam njihovo prvo poluvrijeme protiv Francuske, kao i neke druge njihove utakmice. Igraju 6-0 odbranu i mnogo toga polažu na kontre. Disciplinovani su u napadu i mogu reći da im dobro ide".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi