Slovenci otrovani prije duela sa Egiptom?
FOTO - EPA

Pola tima sa zdravstvenim problemima

Slovenci otrovani prije duela sa Egiptom?

A. Beganović

Remijem sa Egiptom (25:25) Slovenija je ostala bez nastupa u četvtfinalu Svjetskog prvenstva za rukometaše.

Slovencima je u duelu sa Egiptom "igrala" samo pobjeda. Sjajno su otvorili susret, imali su prednost i od pet pogodaka, no domaća selekcija uspjela se vratiti i na kraju osvojiti bod kojim se plasirala među osam najboljih selekcija na svijestu.

Razočarani su nakon meča bili u slovenačkom taboru, imali su prigovor na suđenje, a sumnjivo im je i kako je crijevna viroza zahvatila čak osmoricu reprezentativaca.

"Rekao bih mnogo toga, ali znam da ne mogu, pa ću se samo ugristi za jezik. Dali smo sve od sebe, no uništile su nas naše, ali i tuđe gluposti. Pola ekipe nam je bilo u WC-u na dan utakmice, ali i dan prije utakmice. Trojica nisu mogla igrati, a stalno je neko povraćao", istakao je kapiten slovenačke reprezentacije Jure Dolenec.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Selektor slovenačke reprezentacije Ljubomir Vranješ i pored toga što se njegovi izabranici nisu plasirali među osam najboljih bio je ponosan nakon meča.

"U ovakvoj situaciji odigrati ovakvu utakmicu. Imali smo osam igrača sa zdravstvenim problemima i u takvim uslovima smo imali priliku za pobjedu. Nismo izgubili utakmicu na turniru, a na kraju ispadamo", rekao je Vranješ.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi