HMRK Zrinjski preokretom do pobjede protiv dobojske Sloge
Nakon velikog preokreta domaćih rukometaša vrijedni bodovi ostali su u Mostaru.

HMRK Zrinjski preokretom do pobjede protiv dobojske Sloge

HMRK Zrinjski je večeras ubilježio četvrtu uzastopnu pobjedu u rukometnoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Večeras su Mostarci na svom parketu u utakmici 15. kola savladali dobojsku Slogu rezultatom 29:25 i tako uspjeli prestići Dobojlije na ljestvici.

Susret nije dobro počeo za mostarski tim. Gosti su brzo iskoristili smušenost i nesnalaženje domaćih igrača i uspjeli brzo povesti sa 7:3. Nekih dvadesetak minuta Sloga je kontrolirala igru i rezultat a pri rezultatu 12:7 za goste domaći tim se trgnuo, zaigrao vrhunski te furioznom serijom od 6:0 a veliki odmor otišao s prednošću od 13:12.

Nastavili su Plemići gdje su stali i početkom drugog poluvremena i brzo poveli s tri razlike a gosti su smogli snage i poravnati rezultat. Ipak, nisu se Dobojlije dugo odupirale velikom naletu domaćih rukometaša. Pri rezultatu 19:19 Zrinjski je napravio još jednu veliku seriju, poveo 23:19 i tu se počelo nazirati da gosti gube šansu da preokrenu rezultat. Inače, utakmica je nekoliko puta prekidana zbog problema s električnom energijom koje je izazvala orkanska bura koja od sinoć hara Mostarom i Hercegovinom nanoseći velike štete.

Stečenu prednost Plemići su očuvali do kraja i ovom pobjedom prestigli Slogu na ljestvici Premijer lige i zasjeli na sedmo mjesto koje vodi u doigravanje. Ujednačeni i sjajni napad Zrinjskog predvodio je ponovno Mladen Bošković sa 7 pogodaka, a marić i Grgić dodali su po 5. Sjajan posao napravili su i vratari, iskusni Kozina te mladi 17-godišnji Serđo Džidić koji je najavio da će u godinama koje dolaze biti velika uzdanica na golu Zrinjskog.

Kod gostiju bolji od ostalih Ćosić sa 8 i Ristović sa 6 golova. 

Rukomet, Premijer liga 15. kolo, HMRK Zrinjski - MRK Sloga Doboj 29:25 (13:12)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

HMRK Zrinjski: Džidić, Doko, Perić 1, Bošković 7, Čule, Mandarić 3, Šaravanja, Kozina, Primorac, Vučina, Ivanović, Babić 1, Marić 5, Kožulj 3, Grgić 5, Džeba 4

MRK Sloga: Bogdanović, Maksimović, Ristović 6, Đurđević, Maričić, Tulendić, Stanković, Perović 4, Lazić, Miličević, Zekić, Karanović 3, Janković 3, Ćosić 8, Knežević

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi