HMRK Zrinjski u odličnoj utakmici nadigrao RK Vogošća Poljine Hills
HMRK Zrinjski večeras je ponajprije sjajnom obranom došao do novih vrijednih bodova u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Plemići stigli do zlata vrijednih bodova

HMRK Zrinjski u odličnoj utakmici nadigrao RK Vogošća Poljine Hills

Rukometaši HMRK Zrinjski večeras su u odličnoj utakmici odigranoj u okviru 14. kola rukometne premijer lige Bosne i Hercegovine, u još boljoj atmosferi u dvorani na Bijelom Brijegu savladali rukometaše Vogošća Poljine Hills rezultatom 30:28.

Ovo je bila jako važna pobjeda za Plemiće koji su se s ovim bodovima definitivno izmakli od opasne zone i kada bi u idućem kolu pobijedili Slogu primakli bi se borbi za doigravanje.

Počeo je Zrinjski furiozno ovu utakmicu, poveo 4:0 te gostima dozvolio da se upišu na semafor tek u petoj minuti susreta. Imao je domaćin tijekom prvog poluvremena i pet golova viška no Vogošća se pribrala i na odmor se otišlo sa 15:13 za HMRK Zrinjski.

Nastavak je donio bolju igru gostiju koji su u prvih nekoliko minuta preokrenuli rezultat i poveli, no Zrinjski nije gubio glavu. Zaigrali su Plemići u tim trenutcima fantastičnu obranu te ponovno rezultatsku klackalicu obrnuli na svoju stranu. Fantastičan je bio i golman domaćih Kozina koji je s nekoliko bravuroznih obrana podigao svoje igrače i publiku na Bijelom Brijegu koja je večeras napravila odličnu atmosferu i pomogla svojim ljubimcima da dođe do vrijednih bodova. 

Sjajni Mladen Bošković s 12 pogodaka bio je nezaustavljiv kod pobjednika, a Džeba je dodao 6, Grgić 5 i Mandarić 4 pogotka.

Almir Osmanhodžić s 8 najbolji kod Vogošće, Stojanović i Čičkušić dobri s po 5 pogodaka.

Rukometna Premijer liga BiH, dvorana Bijeli Brijeg, gledatelja 500, 14. kolo HMRK Zrinjski - RK Vogošća Poljine Hills 30:28 (15:13)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

HMRK Zrinjski: Džidić, , Doko 1, Perić, Bošković 12, Čule, Mandarić 4, Šaravanja, Kozina, Primorac, Vučina, Ivanović, Babić, Marić 2, Kožulj, Grgić 5, Džeba 6

RK Vogošća Poljine Hills: Geko 2, Čorbo 1, Čičkušić 5, Kadrić 1, Kreso 4, Gavrić, Efendić, Mimić, Ivanković, Bečić, Jelačić 2, Zahirović, Osmanhodžić 8, Bosić, Stojanović 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi