HMRK Zrinjski slavio protiv RK Maglaj
Mostarski tim nastavlja sa sigurnim igrama na svom parketu

Novi domaći trijumf Plemića

HMRK Zrinjski slavio protiv RK Maglaj

Rukometaši mostarskog HMRK Zrinjski večeras su sigurnom igrom u svojoj dvorani savladali jednog od direktnih konkurenata za poziciju u doigravanju RK Maglaj rezultatom 27-22.

Od samog početka mostarski rukometaši su diktirali tempo protiv čvrstih i neugodnih Maglajlija i vrlo rano poveo sa 6 pogodaka prednosti (10:4) koje do samog kraja gostujući rukometaši nisu uspjeli dostići.

Doduše, Maglaj je nekoliko puta prišao na -3 ali više od toga protiv raspoloženih Mostaraca večeras nisu mogli. Na odmor se otišlo rezultatom 14:10 za Zrinjski koji je tijekom cijelog drugog poluvremena uspješno čuvao razliku i više nego zasluženo slavio sa 27:22.

Zrinjski i Maglaj uoči ovog susreta bili su bodovno poravnati pa su mostarski rukometaši Maglajlijama sada pobjegli na +3. Zrinjski je na ovom susretu imao ujednačen napad koji su predvodili Grgić i Pavlović s po 5 golova dok su po 4 dodali Marić i Džeba.

Kod Maglaja najbolji je bio Eldar Memišević s 8 golova a 4 je postigao Omahić.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

HMRK Zrinjski: Džidić, Doko 1, Perić 1, Bošković 2, Čule, Mandarić 3, Šaravanja, Kozina, Pavlović 5, Ivanović, Grgić 5, Babić 2, Grbavac, Marić 4, Kožulj, Džeba 4

RK Maglaj: Mehinagić 1, Bašić, Malbašić 1, Bajrić, Kendić, Memišević 8, Mutapčić, Šarenac 1, Kahriman 3, Hajdić, Ridžal 2, Bajraktarević, Omahić 4, Džambegović, Hasić 1, Kadrić 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi