HMRK Zrinjski spreman za novu sezonu

Plemići spremni za nove izazove

HMRK Zrinjski spreman za novu sezonu

S. Mlaćo

HMRK Zrinjski danas je održao press konferenciju na kojoj su istaknuta očekivanja od nove sezone, predstavljeni novi igrači, te ambicije u Challenge Cupu.

Mostarci su pripreme započeli na Blidinju, a zatim nastavili u Mostaru, gdje i odigravaju prijateljske utkmice. Plemiće su napustili Damjan Šarac i Matej Sarajlić, a nova lica su Dario Raguž, Martino Kordić i golman Goran Anđelić.

Ove godine rukometna Premijer rukometna liga BiH će imati 13 klubova i neće biti Lige za prvaka, te Lige za opstanak. U Challenge Cupu Zrinjski će odmjeriti snage sa gruzijskim timom Batumi.

"Mogu reći da spremi dočekujemo ligu i nadam se da ćemo u ovih par dana da zaliječimo ove sitne povrede i budemo kompletni", kazao je na današnjoj press konferenciji Goran Anđelić, golman HMRK Zrinjski.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Cilj nam je gornji dio tablice, a ako nam se pruži mogućnost da napadnemo prvo mjesto to ćemo učiniti. Mlada smo ekipa, psihički jako spremni i na taj način možemo dosta toga", jasan je bio kapiten Plemića Bernard Mandarić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi