HRK Izviđač neće učestvovati u evropskim takmičenjima ove sezone

Zbog finansijskih problema

HRK Izviđač neće učestvovati u evropskim takmičenjima ove sezone

Prvak Bosne i Hercegovine, RK Izviđač iz Ljubuškog, neće učestvovati u evropskim takmičenjima ove sezone, saopšteno je iz kluba.

Iako je Izviđač odbranio titulu u prvenstvu BiH i na taj način izborio nastup u evropskim takmičenjima ovog ljeta, klub ipak tamo neće igrati, a razlog su finansije.

"RK Izviđač Vas obavještava da otkazuje učešće muške i ženske ekipe u EHF takmičenjima u 2019. godini. Na žalost, zbog finansijskih problema, klub nije u mogućnosti da iznese sve troškove koji prate ova evropska nadmetanja", navodi se u saopštenju koje je potpisao predsjednik Izviđača David Grbavac.

Podsjetimo, popularni Skauti su u finalnoj seriji za prvaka BiH savladali Borac m:tel sa 2:1.

Top Komentari

DamirT
Ugasili se dabogda.Stoko.Sto uzimate titulu ako necete igrat evropska takmicenja
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije