Senzacija kakvu rukometni svijet odavno nije vidio, Hrvaticama glavna uloga
FOTO - EPA

Nisu uspjele savladati Senegal

Senzacija kakvu rukometni svijet odavno nije vidio, Hrvaticama glavna uloga

Adnan Beganović

Trećeg dana Svjetskog prvenstva za rukometašice viđeno je i prvo veliko iznenađenje, odnosno senzacija. Naime, Hrvatska nije uspjela savladati Senegal, odnosno bod je spasila u posljednjim momentima utakmice (22:22).

Iako su Hrvatice u duel sa Senegalom ušle kao apsolutne favoritkinje, na terenu to nisu opravdale. Reprezentacija Senegala je bolje otovorila meč i od prve minute je konstantno bila u prednosti.

Najveća je tokom prvog dijela iznosila tri razlike, a na odmor su apsolutne autsajderke otišle sa viškom od dva gola (11:9).

Na otvaramnju drugog dijela ništa novo, odnosno Senegal je držao svoju prednost, a u 45. minuti ona je iznosila četiri razlike (17:13, 18:14)).

Nisu Hrvatice uspijevale uhvatiti pravi priključak, a u posljednjih deset minuta se ušlo pri rezultatu 20:16 za Senegal. Šest minuta prije kraja Hrvatska smanjuje na 18:20 i meč ulazi u neizvjesnu završnicu.

Camara jev postigla deset golova, a i u odbrani igrala sjajno

Reprezentativke Senegala su u tim momentima počele gubiti glavu što su Hrvatice znale iskoristiti i tri minuta prije kraja stižu do izjednačenja (21:21). Ipak, Senegal je poveo 22:21, a Hrvatska u posljednjoj minuti postigla pogodak za konačnij 22:22.

Barišić sa osam, te Ježić sa četiri pogotka su bile najefikasnije kod Hrvatske, dok su Camara sa 10, te Sagna sa šest pogodaka bile najučinkovitije kod Senegala.

Južna Koreja, Brazil i Rumunija do laganih pobjeda

Za razliku od Hrvatske, uloge favoritkinja su opravdale Južna Koreja, Brazil i Rumunija.

Južna Koreja je savladala simpatičnu reprezentaciju Grenlanda rezultatom 27:16, Brazil je bio ubjedljiv protiv Kazahstana (46:15), dok je Rzmunija očekivano nadigrača Čile (44:19).

Od 20:30 na trasporedu su mečevi: Austrija - Norvenška, Danska - Srbija, Španija Ukrajina i Švedska - Kina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi