SP za rukometašice: Francuska se mučila protiv Angole, Crna Gora ubjedljiva, pobjeda i Slovenije
FOTO - EPA

Favoritkinje ipak do bodova

SP za rukometašice: Francuska se mučila protiv Angole, Crna Gora ubjedljiva, pobjeda i Slovenije

A. Beganović

Na Svjetskom prvenstvu za rukometašice danas je odigrano osam mečeva. Do pobjeda su između ostalog stigle Crna Gora, Slovenija, Francuska i Njemačka s tim što su Francuska i Njemačka golovima u posljednjim sekundama stigle do prvih bodova.

Prvi susret na Svjetskom prvenstvu odigrale su i rukometašice Crne Gore, koje su opravdale ulogu favoritkinja u duelu sa Kamerunom.

Slavile su Crnogorke rezultatom 25:11, a do pobjede su ih predvodile Pavičević sa šest, te Mugoša sa četiri pogotka, dok je kod Kameruna sa pet pogodaka najefikasnija bila Ateba.

U ovoj grupi (B) i rukometašice Mađarske su opravdale uligu favoritkinja u duelu sa Paragvajom. Ubjedljivo su slavile rezultatom 35:12.

Najefikasnije kod Mađarske su bile Klukber i Schatzl sa po pet pogodaka, dok su po četiri dodale Juhasz i Topfner, a Acuna i Portillo Mieres sa po četiri pogotka su bile najučinkovitije kod Paragvaja.

Reprezentativka Angole Helena Paulo u akciji

Najuzbudljiviji susret su odigrale aktuelne viceprvakinje svijeta Francuskinje i Angola, koja je bila na korak do senzacionalnog rezultata. Do gotovo posljednje sekunde Angola je imala bod u džepu, no Francuskinje su u posljednjem napadu postigle pogodak za pobjedu 30:29.

Oglasi

Toublanc i Valentini sa po čest pogodaka su predvodile Francusku, dok su Guialo sa šest, te Kassoma i Carlos sa po pet pogodaka bile najefikasnije kod Angole.

Reprezentativka Slovenije Tamara Mavsar postiže pogodak

U ovoj grupi (D) do prvih bodova je stigla i reprezentacija Slovenije. Savladale su Slovenke reprezentaciju Islanda rezultatom 30:24. Od početka su Slovenke imale prednost koja je znala biti i šest razlike.

No, Islanđanke se nisu predavale i u 10. minuti nastavka su stigle na samo gol zaostatka (20:19). Činilo se tada da ćemo gledati uzbudljivu završnicu, no Slovenke su se ponovo uspjele odvojiti i na kraju su rutinski meč proivele kraju.

Ljepoja sa osam, te Stanko sa šest pogodaka su bile najefikasnije kod Slovenije, a Magnusdottir sa šest, te Sturludottir i Erlingsdottir sa po pet pogodaka su bile najefikasnije kod Islanda.

Njemačka slavila protiv Japana u infarkt završnici

Nizozemska je bila ubjedljiva u duelu sa Argentinom (41:26), dok je Njemačka u infarkt završnici uspjela savladati Japan (31:30). U prvom dijelu su se skipe smijenjivale u vodstvu, a Njemačka je otišla na odmor s golom prednosti (18:17). Držala je Njemačka prednost, a nekih desetak minuta prije kraja ona je iznosila pet golova (28:23).

No, Japanke se nisu predavale i uspjele su u samom fin išu doći do izjednačenja (30:30), ali Njemačka je iskoristila najvažniji napad na utakmici i stigla je do pobjede.

Reprezentativke Njemačke proslavljaju pobjedu protiv Japana

Grijseels sa sedam, te Bolk, Doll i Lott sa po četiri pogotka su bile najefikasnije kod Njemačke, dok su Aizawa sa 10, te Matsumoro, Nakayama i Sasaki sa po četiri pogotka bile najučinkovitije kod Japana.

Češka nije imala problema u duelu sa Kongom (32:22), kao ni Poljska u duelu sa Iranom (35:15),

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije